GZP-Alanya Havalimanı desteklerinde değişiklik

Türkiye'ye turist getiren A grubu seyahat acentelerine sağlanan destekte yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki yeni tebliğde neler var? İşte detaylar.

GZP-Alanya Havalimanı desteklerinde değişiklik
Kültür ve Turizm Bakanlığının; Antalya, Antalya Gazipaşa-Alanya, Denizli Çardak, Erzurum, Eskişehir Hasan Polatkan, Isparta Süleyman Demirel, İzmir Adnan Menderes, Konya, Kütahya Zafer, Muğla Dalaman, Muğla Milas- Bodrum, Nevşehir Kapadokya, Ordu Giresun, Samsun Çarşamba ve Trabzon havalimanlarına turist getiren A grubu seyahat acentelerine verdiği destekte önemli değişiklikler yapıldı. 

HİÇ DESTEK VERİLMEYEN DÖNEM DE VAR, 9 BİN DOLAR VERİLEN DÖNEM DE

Yeni tebliğde, verilen destek kimi dönemlerde (yüksek sezon) sonlandırılırken, sezon dışı dönemlerde 9 bin dolara kadar çıkıyor. Bu şekilde, ölü sezonda ülkeye daha fazla turist getirilmesi amaçlanıyor.

İRAN İSTİSNASI

Tebliğde, belirlenen havalimanlarına İran'dan turist getiren acenteler için önemli bir istisna bulunuyor. İran'dan kıyı bölgelerine direkt uçuşa izin vermediği için farklı havalimanları üzerinde turist getiren acenteler, (belirlenen havalimanları ulaştırılması kaydıyla) desteklerden faydalanabilecek. 

İçerisinde en az 100 yolcu ile charter sefer yapan bir uçağın, yolcularını tebliğde belirtilen havalimanlarından farklı ikisine indirmesi halinde de desteklemeden yararlanabilecek.

YÜKSEK SEZONDA TEŞVİK VERİLMEYECEK

Yapılan değişiklikle birlikte uçak baŞına verilen desteğin dönemlere göre yükseldiği, azaldığı veya hiç verilmediği görülüyor.

Buna göre, 1 Ocak – 28 Şubat arasındaki uçuşlara sefer başına 9 bin dola destek verilirken, 1 Mart – 31 Mayıs arasındaki uçuşlara verilen destek tutarı 6 bin dolara düşecek. 1 – 6 Haziran arasındaki uçuşlara verilen destek ise 3 bin dolar olacak.

Bakanlık, 1-30 Eylül arasındaki uçuşlara verdiği desteği bin 500 dolar olarak belirlerken, 1-30 Ekim arasındaki uçuşlara 3 bin, 1 Kasım – 31 Aralık uçuşlara ise 9 bin dolar destek verecek. 

1 Temmuz – 31 Ağustos tarihleri arasındaki uçuşlara ise herhangi bir destek verilmeyecek. 

BU ÜLKELERDEN TURİST GETİRENLER YÜZDE 20 DAHA FAZLA DESTEK ALACAK

Yeni tebliğle birlikte ayrıca, Almanya, Belçika, Çin, Danimarka, Endonezya, Finlandiya, Fransa, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İsveç, Japonya, Malezya ve Norveç’ten turist getiren acentelere yüzde 20 oranında daha fazla destek sağlanacak. 

YÜZDE 30 DAHA FAZLA DESTEK ALMA İMKANI DA VAR

200 veya daha fazla koltuklu uçaklarda en az 150 yolcusu bulunan uçaklara verilen destekte ise yüzde 30 artışa gidildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 10:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83