Hollandalı turizmcilerden kritik Türkiye mesajı

Hollanda'nın önde gelen 4 tur operatörünün CEO'su ve Hollanda Seyahat Acentaları Birliği (ANVR) Başkanı Antalya'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin gergin olduğu bir dönemde gerçekleşen ziyaret, Hollanda turizm sektörünün Türkiye'deki partnerlerine desteği açısından önem taşıyor.

Hollandalı turizmcilerden kritik Türkiye mesajı
Hollanda'dan gelen turizm heyetinin içinde, Hollanda Tur Operatörleri Birliği Başkanı Frank Oostdam, Corendon CEO'su Steven Van Der Houden, TUI Hollanda CEO'su Arjan Kers, Thomas Cook Hollanda CEO'su Carola Hoekstra, Sundio CEO'su Gert de Caluve gibi Hollanda turizm sektörünün tepesindeki isimler katıldı. Toplantıya Türkiye tarafından ise, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy'un yanı sıra çok sayıda turizmci katıldı.

YAĞCI: 2015'TE 1.5 MİLYON HOLLANDALI AĞIRLADIK

Hollanda'dan gelen misafirler için Corendon tarafından organize edilen akşam yemeğinde bir konuşma yapan AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, 2015 yılında Türkiye'nin Hollanda'dan 1.5 milyon, Antalya'nın ise 500 bin kişiyi misafir ettiğini anımsattı. Yağcı, ''Türkiye, gerek servis kalitesi gerekse fiyat kalitesi dengesi açısından Hollandalılar için son derece önemli bir destinasyon. '' dedi.

''YABANCI TUR OPERATÖRLERİNE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR''

Türkiye turizminin çift haneli büyümeler kaydederek bugünlere geldiğini kaydeden Yağcı, ''Elbette dönem dönem her destinasyonda olduğu gibi bizde de sıkıntı olabiliyor. Son iki yıldır yaşadığımız da budur. Bu noktada yabancı tur operatörlerine büyük görev düşüyor. Türkiye'deki durumu Hollanda vatandaşlarına çok iyi bir şekilde anlatmanız gerekiyor. Denizimiz yerinde duruyor, havamız çok güzel, otellerimiz aynı kaliteyle misafirlerini bekliyor.'' şeklinde konuştu.

''HOLLANDALI MİSAFİRLERİ AĞIRLAMAK İSTİYORUZ''

''Bugüne kadar getirdiğimiz güzel iş birliğini, bundan sonra da sürdürmemiz gerekiyor.'' diyen Yağcı, ''Hollandalı misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduğumuzu sizin aracılığınızla iletmek istiyoruz. Hollanda ve Türkiye arasındaki turizm iş birliği şu ana kadar çok güzel bir model ortaya çıkardı. Burada olmanız bunu devam ettirmemiz gerektiği konusundaki iradeyi gösteriyor.'' ifadelerini kullandı.

OSMAN AYIK: HOLLANDA'DA İSPANYA İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ FARK AÇILDI

Erkan Yağcı'nın ardından kısa bir konuşma yapan TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise, şu değerlendirmeyi yaptı: 

''Beş sene öncesine kadar Türkiye Hollanda'da en çok tercih edilen destinasyonlardan biriydi ve İspanya'nın rakamları ile Türkiye'nin rakamları birbirine çok yakındı. Son yıllarda bu iki destinasyon arasındaki fark açıldı. Bizlerin bu sektörün bileşenleri olarak bu tabloyu tekrar eski günlerdekine dönüştürmemiz lazım. Bu konuda iş birliği yapmaya hazırız. Bugün burada bulunduğunuz için teşekkür ederim. Birlikte çalışarak sanıyorum eski günlerimize dönebiliriz.''

Hollandalı konuklara seslenen Antalya Tanıtım Vakfı Başkan Yardımcısı Yeliz Gül Ege, ''Hollanda ile Türk halkı arasındaki dostluk devam edecektir. Diplomatik alanda yaşanan sorunlar orada kalacak'' derken, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise Hollanda'nın Türk turizmi için önemine değindi.

OOSTDAM: TÜRKİYE'NİN YANINDA OLDUĞUMUZU GÖSTERMEK İÇİN GELDİK

Toplantıda konuşan Hollanda Tur Operatörleri Birliği Başkanı Frank Oostdam ise, ''Bir destinasyon olarak Türkiye'nin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Burada çok sayıda otelci dostumuz var. Antalyalı turizmciler tarafından lalelerle ve Hollanda müzikleri ile karşılanmak bizi çok memnun etti. Türkiye ile Hollanda arasında 450 yıllık bir dostluk var. Mükemmel bir konaklama sektörünüz ve servisiniz var. Birinci sınıf. Kültürel ve tarihi değerleriniz, sahilleriniz ve doğanız, hepsi birbirinden güzel. Hollandalı müşterilerimize 'orası mükemmel bir destinasyon, lütfen tatile oraya gidin' diyoruz. Tekrar birlikte çalışmak ve başarılara imza atmak için sabırsızlanıyoruz.'' değerlendirmesini yaptı.

KERS: BU SEFER İNDİRİM İÇİN GELMEDİK

TUI Hollanda CEO'su Arjan Kers ise şu konuşmayı yaptı:

''Hollanda'nın en büyük tur operatörleri bugün Antalya'da. Geliş nedenimiz ise indirim istemek değil, Türkiye'nin yanında olduğumuzu göstermek. Geçtiğimiz yıl gerçekten çok zor bir yıldı. Bu yıl ise geçen aya kadar her şey yolunda gidiyordu. Bu zor yılda da bizi destekleyen Türk  turizmcilere teşekkür ediyorum.

''HOLLANDA'DA İSPANYA AVANTAJLI DURUMDA, İNSANLARIN AKLINDA TÜRKİYE VAR''

Şu anda Hollanda pazarında İspanya avantajlı durumda ama müşterilerin aklında hala Türkiye var. Çünkü Türkiye'nin fiyat kalite dengesini çok iyi biliyorlar. Bunu siz başardınız. Kötü zamanlarda olsak bile bu iş birliğini sürdürecek, Hollandalı misafirleri bu yaz da Türkiye'ye getirmeye çalışacağız.

Türkiye bizim portföyümüzde çok önemli bir yere sahip ve Türkiye'yi uzun yıllar yine zirvede tutmak istiyoruz. Gelip burada sizin yanınızda olma kararı aldık. Bu organizasyonu sağlayan başta Yıldıray Karaer olmak üzere diğer turizmcilere teşekkür ederim.''

HOUDEN: İLGİNİN YENİDEN CANLANACAĞINA İNANIYORUM

Corendon CEO'su Steven Van Der Houden, ''Türkiye turizminin son yıllarda yaşadığı şeyler için çok üzgünüz. Ama eminim ki Hollanda'dan Antalya ve Türkiye'ye dönük turist ilgisi yeniden canlanacak Aramızdaki dostluğun laleler kadar uzun sürmesini temenni ediyorum.'' derken, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise, ''Bu masanın etrafında olan herkes iş ortağı. Birinizin kazancı diğerinizin kazancı. İkinizin kazancı da benim kazancım.  Çünkü siz kazanırsanız Antalya kazanır. Şu anda var gibi gözüken sorunların  geçici olduğuna inanıyoruz. Sorunları çözmenin birinci yolu da turizm. Çünkü sorunlar yumuşak güç turizmle aşılabilir. 2017 yılında daha çok Hollandalı turisti ağırlamak istiyoruz. Valilik olarak biz, belediyemiz ve Antalya otelleri buna hazır.'' şeklinde konuştu. 

HOEKSTRA: TERÖR VE SİYASİ GERİLİM...

Thomas Cook CEO'su Carola Hoekstra ise Türkiye'ye dönük satışlarda ciddi bir gerileme olduğuna dikkat çekti. Terör ve siyasi gerilimin Hollandalıların Türkiye'den uzak durmasına neden olduğunu kaydeden Hoekstra, Türkiye'deki otellerin servis kalite dengesinin hiçbir destinasyonda bulunamayacağını ifade etti.

Kaynak: Turizm Güncel

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2017, 09:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83