İngiltere'den turizmciyi üzecek karar

İngiltere'den turizmciyi üzecek karar


İngiltere Dışişleri Bakanı Grant Shapps, İngilizlerin kısıtlamasız olarak seyahat edebileceği 12 ülkeyi açıkladı.

banner111

İngiltere Dışişleri Bakanı Grant Shapps, İngilizlerin kısıtlamasız seyahat edebileceği 'yeşil liste' ülkelerini teyit etti.

Shapps'ın teyit ettiği listede yer alan ülke ve bölgeler şunlar:

Portekiz

İsrail

Singapur

Avustralya

Yeni Zelanda

Brunei

İzlanda

Cebelitarık

Falkland adaları

Faroe Adaları

Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları

St Helena, Tristan de Cunha, Yükseliş Adası

İngilizler 17 Mayıs'tan itibaren bu ülkelere seyahat edebilecek ve bu ülkelerden İngiltere'ye döndüklerinde karantinadan muaf olacak.

Türkiye kırmızı listeye alındı

İngiliz hükümeti, 12 Mayıs 2021 saat 04.00’dan itibaren geçerli olmak üzere Türkiye, Maldivler ve Nepal’i kırmızı listeye dahil etti. İngiltere’de, kırmızı listedeki ülkelere zorunlu olmayan seyahatler illegal.

‘’Sarı ve kırmızı listedeki ülkelere tatile gitmeyin’’

Yeşil listenin henüz resmi olarak onaylanmadığını belirten Shapps, sarı ve kırmızı listelerdeki ülkelere tatile gidilmemesi gerektiğini kaydetti. Kırmızı liste dışında kalan diğer tüm ülkeler ise 'sarı' kategorisinde sınıflandırılacak.

İngiltere'nin ülkeleri korona riskine ayırdığı trafik lambası sistemi 3 hafta bir gözden geçirilecek. Seyahat sektörü ise, listelerin bir veya iki hafta bir gözden geçirilmesi gerektiği konusunda ısrar etmişti.

Yeşil liste kuralları

Yeşil listede yer alan ülkelerden İngiltere'ye dönenler ise, uçağa binmeden önce ve İngiltere'ye indikten sonra test yaptırmak zorunda. Bu yolcular, her türlü karantinadan muaf olacak.

Sarı liste kuralları

Sarı listede yer alan ülkelerden dönenler ise uçağa binmeden önce test yaptıracak. İngiltere'ye vardıktan sonra kendilerini 10 gün boyunca izole edecek olan bu yolcular, izolasyonun ikinci ve sekizinci günlerinde PCR testi yaptıracak. İsteyen yolcular, beşinci günde test yaptırarak testin negatif çıkması durumunda izolasyondan çıkabilecek.

Kırmızı liste kuralları

Kırmızı listede yer alan ülkelerden İngiltere'ye dönenler ise, parasını kendileri ödemek kaydıyla, 10 gün boyunca hükümetin belirlediği karantina otellerinde kalacak. Bu yolcular da İngiltere'ye dönmeden hemen önce, karantinanın ikinci ve sekizinci günlerinde PCR testi yaptıracak. PCR testi pozitif çıkan yolcu, ekstra 10 gün daha karantinada kalacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83