İşte Antalya'nın bayram doluluğu

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak ilan edilmesiyle tatilciler otelleri doldurdu. Sektör temsilcileri, bayram döneminde otellerin yüzde 100 doluluğa ulaştığını söyledi.

İşte Antalya'nın bayram doluluğu

 TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Türkiye'nin her yerinde bir hareketlenme olduğunu ifade etti. POYD Başkanı Ali Kızıldağ ise, rezervasyonlarda yüzde 15’lik artış olduğunu kaydetti.

banner111
“Bütün oteller yüzde 100 doldu”
Bayram tatili dolayısıyla otellerin dolduğunu dile getiren Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, “9 günlük bayram tatilinde insanların genel anlamda yoğun ilgisi oldu. Açık olan tesislerin hemen hemen tamamı bayram vesilesiyle doldu. Yoğun bir hareketlilik yaşandı. Son günlerde Rusya ile yaşanan olumlu adımlarında atılmasıyla olumlu bir durum ortaya çıktı, bütün tesisler tamamıyla doldu. Bu durum sadece Antalya ve kıyı kesimler için değil. Türkiye’nin diğer alternatif turizmlerine de yansıdı. Karadeniz’de de yoğun ilgi var. Türkiye’nin her yerinde bir hareketlilik oldu. İç turizmde çok büyük bir hareketlilik yaşadı. Tatilin uzun süre olması insanları iki plan yapmaya itti. Birincisi bazı vatandaşlar bayram öncesi tatilini yapıp sonra dini vecibelerini yerine getirdi. İkincisi ise ilk dini vecibelerini yerine getirdiler” dedi.

“Tatil yapmak isteyenler 2-3 aylık dönemde tatil yapabilirler”
Bayram tatilinin ardından okulların açılacağını ifade eden Başkan Ayık, çocuklu ailelerin yerine diğer profillerin tatil yapmaya başlayacağını söyledi. Ayık, “Okulların açılmasıyla birlikte çocuklu aileler tatillerini büyük bir ihtimalle tamamlayacak ancak Türkiye’de tatil alışkanlığı başladı. Okulların açılmasıyla belli bir kitle tatil yapmayacak. Bunun dışında emekli olan, çocuklu olmayan çok farklı profillerde insanlar var. Bundan sonra onlar yapacak. Hava durumları çok iyi seyrediyor. Tatil yapmak isteyenler 2-3 aylık dönemde tatil yapabilirler. Sadece bu da değil hafta sonları var. Öyle bakmamız lazım. Yaz mevsimi bitmedi diyebiliriz. Çocuklu aileler için tatil tamam ama diğer profilleri için devam. Otellerde hem de çok iyi şartlarda tatil olanakları devam ediyor” diye konuştu.

Kızıldağ: “Bayram tatilinin 9 gün olması motivasyon oldu”
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ ise “Kurban Bayramı tatilin 9 güne çıkması hem otelcilerimize hem de tatilcilerimize önemli bir motivasyon oldu. Bu sayede Ege eve Akdeniz’de otellerin doluluk oranları yüzde 90 oldu. Havaların bu tatil sürecinde güzel olması turizmcimizi sevindirdi. Okullar açılmadan aileler güzel bir tatil yaptı. Çocuklarımız bu tatil ile birlikte yeni eğitim öğretim yılına iyi bir başlangıç yapacaklardır” dedi.

“Rezervasyonlarda yüzde 15’lik artış oldu”
Rezervasyonlarda yüzde 15’lik bir artış olduğunu kaydeden Kızıldağ, “Kurban Bayramı tatili 3-4 gün olsa bu kadar olmazdı. 9 günlük tatil sayesinde insanlar uzun planlamalar yapabildi. Hem ailesini ziyaret etti hem de tatilini yaptı. 9 günlük bayram tatilin arkasından otellerimizde ciddi bir düşüş olacak. Ama bunu 20 Eylül’den sonra artmasını beklediğimiz charter seferleri ile dolduracağımızı düşünüyorum. Çünkü şuanda uçak planlamaları önceden olduğu için charter seferleri için yeterli düzeyde sefer yapılamıyor. 20 Eylül’den sonra sefer sayılarımız daha da artacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2016, 17:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83