İsviçre'den de uyarı geldi: Türkiye'ye gitmeyin

Türkiye'ye dönük seyahat tavsiyesini güncelleyen İsviçre Dışişleri Bakanlığı, ''Mahkeme kararı olmadan tutuklanabilirsiniz., düşman olatak görülüp görülmeyeceğiniz konusunda iyi düşünün'' dedi.

İsviçre'den de uyarı geldi: Türkiye'ye gitmeyin
İsviçre Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye yöneliks eyahat tavsiyesini güncelledi. Türkiye'ye giriş-çıkışlarda engellemeler ve mahkeme kararı olmaksızın tutuklamalar yaşanabileceği belirtilen seyahat tavsiyesinde, bu yıl Türkiye'ye özel bir yer verildiği kaydedildi.

BirGün'de yer alan habere göre seyahat tavsiyesinde, “Türkiye’ye seyahat etmek isteyenler Türkiye’de düşman olarak görülüp görülemeyeceği konusunda iyi düşünmeliler“ ifadelerine yer verildi.

Bakanlığın uyarı metninde Türkiye’de Olağanüstü Hal'in devam ettiğine dikkat çekilerek, giriş ve çıkışlarda oluşabilecek engellemeler ile mahkeme kararı olmadan tutuklamalar olabileceği belirtildi. Hem Türkiye hem İsviçre vatandaşı olan çifte vatandaşların daha çok tehlike ile karşı karşıya oldukları belirtilen seyahat tavsiyesinde, İsviçre’nin çifte vatandaşlara konsolosluk savunması hizmetinin Türkiye’nin İsviçre vatandaşlığını göz ardı ederek kabul etmemesinden dolayı verilemeyeceğine dikkat çekti. Metinde ayrıca, Türkiye’ye seyahat etmek isteyenlerin bu uyarıyı dikkate alıp almamasının kendi kararı olacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2017, 11:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83