Otel yatırımlarının tahsis süreleri bir yıl donduruldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Demre Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (DETUYAB), başvurusu üzerine Demre ilçesindeki otel yatırımlarının tahsis süresini bir yıl süre ile dondurulmasına karar verdi.

Otel yatırımlarının tahsis süreleri bir yıl donduruldu
Demre ilçesinde Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme kapsamında bulunan orman vasıflı 9 adet taşınmazın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tahsisi yapılmasının ardından bölgede sadece bir otel yapılarak 2014 yılında hizmete başladı. Bir tesisin de inşaat çalışmaları henüz bitmezken diğer tesislerin inşaatı hiç başlamadı. 
DETUYAB da Kültür ve Turizm Bakanlığına başvurarak, Demre bölgesinde karayolu ulaşımının bölünmüş ve kaliteli yapılamaması, tahsislerin yapıldığı aşamada bahsedilen havalimanı inşaatına henüz başlanılmaması, bölgede planlanan liman ve marina projelerinin hayata geçirilememesi, elektrik alt yapısının yeterli olmaması, Türkiye'de özellikle de turizm sektöründe son 3 yıldır yaşanan gelişmelerin yatırım kararlarını etkilemesi ve son yıllarda turizm sektöründeki turist sayısındaki ve turizm gelirlerinde düşüşler, hali hazırda konaklama tesislerinde yeterli müşteri olmaması nedeniyle Bakanlığa başvurdu. Birlik, Bakanlığın tahsis ettiği 8 adet yatırımcının henüz yatırıma başlayamadığını, 2014 yılında yatırımı biten ve açılan tesisin bir yıl sonra turizm sektöründeki olumsuzluklar nedeniyle kapandığını belirterek tahsis süresinin dondurulmasını istedi. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı da DETUYAB'ın başvurusu üzerine yaptığı değerlendirme sonucunda tahsis süresinin bir yıl süre ile dondurulmasına, süre sonunda tekrar durum değerlendirmesi yapılmasına karar verdi. 

"Yatırımcılar bu karar sonrası rahatladı" 

DETUYAB Başkanı Hasan Akıncıoğlu, yaptıkları başvurunun olumlu değerlendirilmesini tüm yatırımcılar olarak takdirle karşıladıklarını söyledi. 

Akıncıoğlu, "Her ne kadar yatırım yapma arzusu olsa da mevcut şartlar bizleri zorlamaktaydı. Dolayısıyla bakanlık bu konuda bize destek oldu. Yatırımcılar biraz olsun bu karar sonrası rahatladı. İleriye daha umutla bakmaya başladı. Batı Antalya Havalimanı ihalesinin önümüzdeki aylar içerisinde yapılacağı Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilmesi ve havalimanının 2022 yılında hizmete girecek olması yatırımcıların umutlarını daha da artırdı. Antalya'da yapılan duble yol Tekirova'ya kadar gidiyor. Tekirova-Kumluca arası duble yol inşaatı başladı. Ancak bu yol üzerinde göçük oldu. Bu nedenle işin tamamlanması bir yıl aksayacak. Finike-Demre arasındaki yolun duble olması ve bu yolda tüneller açılması gündemde. Ancak hala inşaata başlanılmadı. Diğer alt yapı sorunları devam ediyor. Bu tür gecikmeler yatırımcıların yatırımlarına engel oluyor. Dolayısıyla buna bağımlı olarak Bakanlığın tahsisin dondurma süresini daha da uzatmasını bekliyoruz" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2018, 12:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83