OTOBÜS YOLCULARI BAYRAMDA ANTALYA'YI ESGEÇTİ

Geçtiğimiz günlerde güçlerini birleştiren ClickBus ve NeredenNereye.com, 2015 Kurban Bayramı'nda otobüsle seyahat alışkanlıklarını inceleyen bir infografik yayınladı.

OTOBÜS YOLCULARI BAYRAMDA ANTALYA'YI ESGEÇTİ
Yayınlanan araştırmaya göre ClickBus.com.tr ve Neredennereye.com üzerinden online otobüs bileti satın alan yolcuların büyük bir kısmının rotası İstanbul olurken, en popüler rota ise İzmir-İstanbul oldu. 

Bu yıl 24-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen Kurban Bayramı'nda satılan otobüs biletlerinin ve yolcuların seyahat alışkanlıklarının incelendiği infografiğe göre, en fazla seyahat edilen şehir İstanbul; en popüler rota ise İstanbul - İzmir oldu.

Şehir merkezleri tatil beldelerinden daha fazla ilgi gördü 

Bayram boyunca şehir merkezleri tatil beldelerinden daha fazla ilgi gördü. Yayınlanan infografiğe göre, yolcuların %79'u şehir merkezlerini ziyaret ederken; %21'i ise bayramı, tatil beldelerinde geçirmeyi tercih etti.

Bu yıl tek başına seyahat edenlerin sayısında ise artış yaşandı. Bayram boyunca yolcuların %76'sı yalnız seyahat etmeyi tercih ederken; yolculuk yapanların çoğunluğunu % 53 ile erkekler oluşturdu.

En fazla Ankara, İstanbul, İzmir ziyaret edildi 

Bölgelere göre en fazla ziyaret edilen illerin Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Samsun, Gaziantep ve Erzurum olduğu infografikte, bayram tatili boyunca 7 milyon km yol kat edildiği ve toplam seyahat süresinin 136 bin saat olduğu da belirtildi. Antalya ise sıralamada geride kaldı.

Bu sürede Boğaz Köprüsü'nün 4487 kez geçilebilir, Barış Manço'nun Bugün Bayram şarkısı 3,5 milyon kez söylenebilirdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 12:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83