Pandemide 'Turizm ve Havayolu Taşımacılığı' konferansı yapıldı

Pandemide 'Turizm ve Havayolu Taşımacılığı' konferansı yapıldı


Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Havacılık Yönetimi ve Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümleri tarafından “Pandemide Turizm ve Havayolu Ulaşımı” başlıklı konferans düzenlendi.

banner111

ALKÜ Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi ve AHEP Turizm İşletmeciliği bölümlerinin öncülüğünde gerçekleştirilen çevrim içi konferansa, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ve TAV Gazipaşa-Alanya Havalimanı (GZP) Müdürü Ömer Sözener konuşmacı olarak katıldı. Çevrim içi konferansta COVID-19 pandemisinin havacılık ve turizm sektörleri üzerindeki etkileri tartışılmasının yanı sıra bölgedeki ekonomik canlılığının sağlanmasında üniversite-özel sektör iş birliğinde yürütülebilecek çalışmalar üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Öte yandan konferansta; Alanya, ülke ve dünya turizminin tarihi ve kırılma noktaları, Güvenli Turizm Sertifikası uygulamaları, Alanya konaklama tesis yöneticilerinin pandemi sürecinde almış olduğu önlemler, değişen tatil alışkanlıkları ve rezervasyon yöntemleri, kamp, ada, doğa tatil modellerindeki talep artışı ve Gazipaşa-Alanya Havaalanı kapasitesi artış planlamaları da ek olarak konuşuldu. Programda çevrim içi olarak katılım sağlayan konuklar konuşmacılara sorularını yöneltti.

Konferans sonunda Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan CENGİZ, tüm katılımcılara teşekkür ederek, gelecek dönemde paydaşlarla güçlü iş birliklerinin devam ettirilmesi hususunda temennileri iletti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83