RUS PAZARINDA KORKULAN OLDU

Rus turistlerin geçen hafta “patlama” yaşayan Türkiye talepleri, charterların başlayamaması ve tur fiyatlarının yüksek kalması yüzünden hızla düşmeye başladı.

RUS PAZARINDA KORKULAN OLDU

 TürkRus'un haberine göre, Putin'in "Türkiye tatili serbest" açıklamasıyla bir anda seyahat acentelerine akın eden Rusya vatandaşları, charter uçuşlarına henüz izin verilmediği için sadece tarifeli uçaklar ile Türkiye'ye gidebileceklerini ve bunun da tur maliyetlerini büyük ölçüde arttırdığını öğrenince geri adım attı.

banner111
TÜRKİYE İLK SIRAYA YÜKSELMİŞTİ AMA...
 
Yandex Turizm sitesinin aktardığı verilere göre, talebin en yüksek olduğu 4 temmuz tarihinde satılan toplam tur paketleri içinde Türkiye’nin payı yüzde 25’e kadar çıkmıştı.

Ancak 8 temmuz günü bu oran yüzde 10’a indi. Turistler ya başka destinasyonlara yöneldi ya da bu ay sonuna kadar Türkiye'ye charter uçuşlarının başlayacağı haberilerini takip ederek "beklemeye" geçti.

Yandex, 8 temmuzda Kırım’a tur satışının yüzde 9,7 olduğunu ve bu oranın Türkiye ile “eşit kulvarda” olduğunu duyurdu.

TÜRKİYE'YE İLGİ DÜŞÜYOR

Kommrsant'ın aktardığı verilere göre, internetten Türkiye turları arayanların sayısında hızlı düşüş gözleniyor. Bir haftada oran yüzde 45'den yüzde 25'e indi.

Tutu.ru adlı online tur satış sitesi de düşüşün yüzde 36,19'dan yüzde 18,19'a kaydedildiğini duyurdu. Yani charter uçuş olmadığı için Türkiye turlarının umduğundan pahalı olduğunu gören turistler şimdilik beklemeye başladı. 

FİYATLAR YÜZDE 14 UCUZLADI

Bu arada RuSPO.ru sitesinin verilerine göre, Türkiye tur paketi fiyatları bir hafta içinde ortalama yüzde 14 ucuzladı. Şu an Türkiye için iki kişilik odada, üç yıldızlı otelde, her şey dahil bir hafta tatilin kişi başı fiyatı ortalama 220 dolar (21 bin 100 ruble) olarak açıklandı. Bunun Tunus turları ile aynı fiyata geldiği belirtiliyor. Diğer yandan aynı vasıflardaki Yunanistan ve İspanya turlarının ise ortalama 250 euro (17 bin 600 ruble) ile daha ucuza çıktığı iddia edildi.

"YÜZDE 30 DÜŞER" BEKLENTİSİ

ATOR Başkanı Maya Lomidze, “Şu an Türkiye’de üç yıldızlı otelde bir hafta her şey dahil tatilin maliyeti 50 bin ruble civarında. Bu oldukça yüksek bir fiyat. Pazarda, eğer charter seferleri başlarsa bu fiyatın en az yüzde 30 düşeceği beklentisi var” demişti. 

Başbakan Medvedev cuma günü, charter uçuşu ile ilgili yasal hazırlıkların tamamlanarak hükümete sunulması için ulaştırma bakanlığına bir hafta süre tanımıştı. 

Rusya basınına yansıyan haberlerde Türkiye charterlerının resmen uçuşa başlamasının ay sonu ya da ağustos başını bulabileceği yorumları öne çıkıyor. 

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2016, 10:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83