Rus tur operatörleri Türkiye iptalleri ile ilgili nasıl davranıyor?

Rus tur operatörleri Türkiye iptalleri ile ilgili nasıl davranıyor?

Türkiye'ye dönük uçuş yasağının 21 Haziran'a kadar uzatıldığı Rusya'da tur operatörleri, müşterilerine Türkiye yerine alternatif destinasyonlar sunuyor.

Türkiye uçuşlarının 21 Haziran'a kadar uzatılmasının ardından Rusya'da turistlerin, seyahat şirketlerinin kendilerine sunduğu alternatif turlara yöneldiği veya seyahatlerini ertelediği belirtildi.

Rus Tur Operatörleri Birliği'nin (ATOR) bülteninde yer alan habere göre Anex Tour 21 Haziran'a kadarki Türkiye rezervasyonları için misafirlerine Küba, Maldivler, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya içi, Abhazya, Meksika ve Mısır'ı alternatif olarak sunuyor. Şirket ayrıca, 21 Haziran'a kadar olan Türkiye ve Tanzanya turlarının tarih sınırlaması olmaksızın ertelenmesine imkan tanıyor.

Anex Tour, müşterilerin çoğunlukla rezervasyonlarını erişilebilir destinasyonlara kaydırma yönünde tutum gösterdiğini açıkladı. Bazı müşterilerin planları gelecek yıla aktarmakla ilgilendiğini kaydeden şirket ancak çoğunluğun planladığı tarihte tatile çıkmak istediğini ve bunun da ancak rezervasyonu başka destinasyona kaydırmakla mümkün olduğunu kaydetti.

Anex Tour ayrıca 22 Haziran ve sonrasına dair rezervasyonlar için ödeme koşullarını güncelledi. Buna göre, yapılıp yapılamayacağı konusunda belirsizlik bulunan Türkiye turları için, otoritelerden net bir açıklama gelinceye kadar, ön ödeme alınmayacak. Öte yandan müşteriler, Anex'in otellerle yaptığı anlaşma neticesinde, rezervasyonlarını ek ödeme yapmadan ileri bir tarihe erteleyebilecek.

21 Haziran'a kadarki Türkiye turlarını iptal eden Intourist ise misafirlere turlarını açık olan herhangi bir destinasyona kaydırma imkanı tanıyor. Ancak tur değişikliğinde ortaya çıkabilecek fiyat farkı misafire ait. Şirketin sunduğu ikinci seçenek ise Türkiye tatilini ileri bir tarihe ertelemek.

TUI Rusya ise, Mayıs tatilleri ile yeni yıl hariç olmak üzere, Türkiye turlarını 30 Eylül 2021 ile 30 Eylül 2022 tarihleri arasında herhangi bir tarihe erteleme imkanı sunuyor.

banner111

Coral Travel yolcularına üç seçenek sunuyor. Birinci seçenek 22 Haziran - 15 Temmuz veya 1 Eylül - 30 Eylül tarihleri arasında aynı değerde bir tur seçmek.

İkinci seçenek iptal olan turun aynısını, turun başlangıç tarihinden en fazla 5 gün önce veya sonra olacak şekilde 2022'ye taşımak.

Üçüncü seçenek ise iptal edilen turun yerine, Türkiye dahil başka bir tarihe ve başka bir güzergaha yeni bir tur satın almak. Bu durumda misafirin ödediği para ruble cinsinden sabitlenecek.

Pegas Touristik de, iptal edilen Türkiye turlarının yerine açık olan herhangi bir destinasyondaki herhangi bir turla 31 Aralık 2021'e kadar, turun satın alındığı tarihteki döviz kuru ile değişim yapılabileceğini açıkladı. Benzer şekilde, orijinal maliyetle, söz konusu tur 15 Nisan - 21 Haziran 2022 tarihleri arasındaki bir döneme ertelenebilecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83