Rus turistler ‘korona tatilinde’ Türkiye’ye akın edecek

Rusya’da koronavirüs vaka ve ölümlerindeki artış nedeniyle kasım ayı başında bir hafta resmi tatil ilan edilmesi, ölü sezonda Türkiye'ye turist akını başlattı. Özellikle Moskova'da bu dönem için uçak biletlerine talep hızla artışa geçti.

Rus turistler ‘korona tatilinde’ Türkiye’ye akın edecek

TürkRus’un OneTwoTrip sitesinden Yelena Şelehova Rus medyasına yaptığı açıklamadan aktardığı habere göre, kasım tatili planının duyulmasının ardından uçak bileti aramaları 2,3 kat artış gösterdi.

Aviasales basın servisinden yapılan açıklamada ise site kullanıcılarının yaptıkları uçak bileti aramalarının önceki gün normalin yüzde 49 üzerinde olduğu belirtildi.

Aramaların yüzde 67’inin Moskova, St.Petersburg, Rusya’nın Karadeniz sahilleri ve Kaliningrad, yüzde 10’unun Türkiye, yüzde 2’sinin Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri, yüzde 1,5’nin Macaristan, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Gürcistan için yapıldığı belirtildi.

banner111

Tez Tour yetkilileri, 30 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında salgın önlemi olarak iş yeri kapatma planının hayata geçmesi halinde tur paketi satışlarında patlama yaşanabileceğini öngördü.

Başkan Putin, Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova'nın yaptığı ülke çapında 30 Ekim - 7 Kasım tarihleri arasında kesintisiz resmi tatil önerisiyle ilgili kararnameyi imzalamıştı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83