Ruslar akın edecek

Uçak krizinin ardından geçen sene hızla yükselen Rus turist sayısı, 2018 yılında da yeni bir rekora hazırlanıyor. Rusya’da Türkiye’ye yönelik erken rezervasyonlar olumlu yönde seyrediyor. Bu tablonun devam etmesi halinde bu yıl da Rus turist sayısında % 20 oranında artış yaşanabilir.

Ruslar akın edecek
Uçak krizinin ardından geçen sene hızla yükselen Rus turist sayısı, 2018 yılında da yeni bir rekora hazırlanıyor. Önde gelen tur operatörleri önümüzdeki yaz dönemi için Türkiye turlarına yapılan erken rezervasyonlarda şimdiden ciddi artış olduğu açıkladı.

Turkrus.com’un Vedomosti Gazetesi’nden aktardığı habere göre; Rusya vatandaşlarının ocak ayında Türkiye turları için yaptıkları erken rezervasyonlar, geçen yılın aynı dönemine göre tur operatörleri TUI’de 1.5 kat, Tez Tour ve Pegas Turistik’te 2 kat, Inturist’te 5.6 kat arttı. Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı Maya Lomidze, yaz dönemi için yapılan erken rezervasyonlarda indirim döneminin aralık ayından nisan ayına kadar sürdüğünü söyledi.

Tez Tour yetkilisi Larisa Ahanova, erken rezervasyonlarda indirim oranının yüzde 45’e kadar çıkabildiği bilgisini verdi. Türkiye’de 4 - 5 yıldızlı bir otelde 10 günlük her şey dahil tur paketinin fiyatının ortalama 45 bin Ruble olduğunu belirten turizmci, açılan yeni oteller sayesinde fiyatlarda hemen hemen hiç artış olmadığına dikkat çekti.

Antalya’ya giden Rusyalı turistlerin sayısı geçen sene yüzde 38 artarak 3.7 milyon kişiye yükseldi. Erken rezervasyonlardaki artışın, 2018 yaz sezonunda Türkiye’yi ziyaret etmesi beklenen Rusyalı turist sayısında yüzde 15 – 20’lik bir artışın işareti olduğu öngörülüyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2018, 11:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83