RUSYA'DA YİNE BİRİNCİ SIRADAYIZ

Rusya Tur Operatörleri Birliği’nin (ATOR) derlediği verilere göre, temmuz ayında Rus arama motoru Yandex üzerinden yapılan aramalarda, Türkiye birinci sırada yer aldı.

RUSYA'DA YİNE BİRİNCİ SIRADAYIZ

 Yandex üzerinden derlenen verilere göre, ilk sırada yer alan Türkiye’ye dair aramalar, geçtiğimiz yılın temmuz ayına göre yüzde 15.4 oranında artış gösterdi. Türkiye, haziran ayının en çok aranan ilk 10 destinasyonu arasında yer almıyordu. Haziran ayının listesinde yer alan Vietnam, Türkiye’nin tekrar popüler destinasyonlar arasına girmesiyle ilk 10’dan düşmüş oldu.

banner111
 
HAZİRANA GÖRE YÜZDE 1346 ARTTI

Rusların Yandex üzerinden yaptığı tatil aramaları, temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 23.6; bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 32.8 oranında arttı. Temmuz ayında arama motoru kullanıcıları tarafından 7 milyon 584 bin 662 aramada Türkiye’de tatil kelimesi arandı.
 
Türkiye’ye dönük tur satışların serbest bırakılması, bir süredir beklemede olan Rus turistlerin destinasyona dönük ilgisini çok hızlı bir şekilde artmasını sağladı. Öyle ki, Türkiye’ye dönük aramalar bir önceki aya göre yüzde 1346; geçtiğimiz yılın aynı ayına göre ise yüzde 15.4 oranında arttı. 
 
ATOR: YÜKSEK TUR FİYATLARINA RAĞMEN BÜYÜK BİR ARTIŞ YAŞANDI
 
ATOR tarafından konuya dair yapılan değerlendirmede, charter uçuşlarının başlamaması sebebiyle normal şartlara göre yüksek olan tur fiyatlarına rağmen yaşanan bu artış, Rus turistlerin Türkiye ilgisinin hala oldukça yüksek olduğunu gösteriyor. Sıralamanın rezervasyonları değil tatil aramalarını yansıttığının hatırlatıldığı açıklamada, Türkiye'de en çok tercih edilen destinasyonların ise 204 bin aramayla Kemer, 162 bin aramayla Alanya ve 146 bin aramayla Antalya olduğu ifade edildi. 
 
Aramalarda en çok kullanılan kriterlerden birinin ise ‘her şey dahil’ konsepti olduğu aktarıldı. 
 
EN ÇOK PEGAS ÜZERİNDEN ARAMA YAPILDI
 
Rus turistler Türkiye turlarını ararken en çok kullandığı tur operatörleri ise Pegas Touristik, Tez Tour ve geçtiğimiz günlerde faaliyetlerini durdurduğunu açıklayan Biblio Globus oldu. 

TÜRKİYE YUNANİSTAN'I KOLTUĞUNDAN ETTİ
 
Haziran ayında listenin ilk sırasında yer alan Yunanistan, ikinci sıraya geriledi. Yunanistan sıralamada geriye düşse de, yapılan arama sayısının geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 63.7 oranında arttığı görüldü. 
 
Geçtiğimiz ay ikinci sırada yer alan Kıbrıs ise yüzde 2.2 oranında daha az aramayla üçüncü sıraya geriledi. 
 
Listede yer alan diğer 7 destinasyon ise şu şekilde sıralandı:
 
4. Tunus
 
5. Tayland
 
6. Abazya
 
7. Bulgaristan
 
8. Montenegro
 
9. İspanya
 
10. İtalya

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 16:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83