Rusya'dan Alanyalı turizmciyi sevindirecek haber

Rusların ilkbahar sezonuna ait tur satışlarına büyük ilgi duyduğu belirtilirken en çok tercih edilen destinasyonlar arasında Türkiye’nin de yer aldığı kaydedildi.

Rusya'dan Alanyalı turizmciyi sevindirecek haber

Rusya’da faaliyet gösteren tur operatörlerinden alınan verilere göre, Mart-Mayıs 2023 dönemi için paket tur satışlarının 2022’nin aynı dönemine kıyasla üç kata kadar artış gösterdi.

Ülkedeki tur operatörlerinin paylaştığı verilere atıfta bulunan Rus haber ajansı TASS, bu yılın mart ve mayıs aylarını kapsayan turlarda satış hacimlerinin keskin artış gösterdiğini vurgularken, sektör temsilcileri, bunun nedenini çeşitli ülkelerde pandemi kısıtlamalarının kaldırılmasına ve bazı destinasyonlara direkt uçuşların yeniden başlamasına bağlıyor.

Rusya’nın dev tur operatörlerinden ANEX Tour tarafından yapılan açıklamada, bahar tatillerine olan talepteki büyümeye rağmen ülkedeki paket tur satışlarının tamamen jeopolitik durumdan etkilendiğine dikkat çekilirken, Ruslar için bir yıl önce Bahreyn, Küba, Azerbaycan, Hindistan, Endonezya, Kazakistan, Umman, Tayland, Tanzanya ve Özbekistan’a turlar sunulmadığı, bu yıl ise belirtilen ülkelerin seçenekler arasında yer aldığı ifade edildi.

Bahar dönemi için en fazla tatil turu satışlarını mart ayı için gerçekleştirildiği kaydedilirken, ancak Anex Tour’a göre bahar mevsiminde talep açısından mayıs ayının öne çıkacağı bekleniyor.

GazetemRu’nun aktardığı habere göre, bir diğer tur operatörü Fun&Sun, mart ayındaki turlara olan taleplerin ilkbaharda fiyatların yaza kıyasla daha düşük olmasına bağlarken, nisan ve mayıs tur rezervasyonlarının yakın gelecekte büyük ölçüde canlanması bekleniyor.

banner111

Rus tur operatörleri, Mısır, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Türkiye ile birlikte Sri Lanka’nın bu baharın en çok ilgi gören denizaşırı destinasyonları olduğunun altını çizerken, Intourist uzmanları, aynı zamanda Ruslar arasında Abhazya turlarının da rağbet gördüğüne dikkat çekiyor.

Şirket, 2023 yılında Karayip ülkelerinin Ruslar için artık popüler tatil destinasyonları listesinden ayrıldığına vurgu yaparken, uzak tatil noktaları arasında en büyük talep, Rusya’dan doğrudan uçuşların varlığı nedeniyle Venezuela için kaydediliyor.

Bununla birlikte bu yılın 2022’den temel farkının kapsamlı bir bölgesel charter uçuş hizmetinin ortaya çıkması sayesinde Tayland ve Sri Lanka’nın popülaritesinin artması olduğu aktarıldı.

Rusya’da ise turistlerin ilkbahar aylarında rağbet gösterdiği tatil destinasyonları Krasnodar Bölgesi, St. Petersburg, Kaliningrad, Buryatia, Kafkas Maden Suları, Kırım ve Kazan olurken, Anex Tour’a göre Karaçay-Çerkes ve Dağıstan’ın da bahar için en popüler 5 yurt içi destinasyon arasında yer aldığı kaydedildi.

Paket tur fiyatlarında büyük artış

Diğer tur operatörü Intourist, Rusya ve Abhazya’da bahar dönemi için satılan turlarda ortalama fiyatların yüzde 7-15 seviyesinde arttığına değinirken, yurtdışına paket turlar ise ulaşım maliyetinde bir türlü önlenemeyen keskin artış nedeniyle yüzde 60 artış gösterdi.

Rus çevrimiçi seyahat hizmeti SletatRu’ya göre, iki kişinin dört yıldızlı otelde bir haftalık tatil maliyeti Mısır için 126 bin rubleden başlarken, BAE için bu rakamın 125 bin, Türkiye için ise ortalama 69 bin ruble olduğu aktarıldı.

Tur operatörleri, Abhazya’ya tatil maliyetinin ise 39 bin ruble civarında olacağını söylerken, Rusya’nın güney beldelerinde üç yıldızlı otelde konaklama maliyeti ortalaması ise 31 bin ruble olarak gözlemleniyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83