RUSYA, TÜRKİYE'YE PAKET TUR SATIŞLARINI RESMEN DURDURDU

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'ye yönelik özel ekonomik tedbirler uygulanması yönündeki karara onay verdi. Tur operatörlerinin Türkiye'yi ziyareti öngören tur paketlerini Rusya vatandaşlarına satışını durdurması emredildi.

RUSYA, TÜRKİYE'YE PAKET TUR SATIŞLARINI RESMEN DURDURDU

 Türkiye'ye özel ekonomik tedbirlerin uygulanması kararını imzalayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye yargı yetkisinde olan kurum ve kuruluşların Rusya'da bazı çalışmalarda bulunmasını yasakladı. Putin ayrıca Rus işverenlerin, 1 Ocak 2016'dan itibaren Türk vatandaşlarını işe alımına da yasak getirdi.

banner111
Sputniknews.com'da yer alan habere göre, Putin, 1 Ocak 2016'dan itibaren Türkiye'ye vize muafiyetini durdurma kararı alındığını yineledi.

'TÜRKİYE VATANDAŞLARINI İSTİHDAM ETMEK YASAK'

Kremlinden yapılan açıklamada, "Rusya hükümetinin listesinde yer almayan işverenlerin 1 Ocak 2016'dan itibaren, söz konusu işverenlerle 31 Aralık 2015'ten sonrası için anlaşma ve sözleşmesi bulunmayan Türkiye Cumhuriyeti uyruklu vatandaşlarının istihdam etmesi yasak" deniyor.

İTHALATI YASAK ÜRÜNLERİ HÜKÜMET BELİRLEYECEK

Açıklamada, bazı Türkiye menşeili ürünlerin Rusya'ya girişini öngören dış ekonomik işlemlerin yasaklandığı veya kısıtlandığı belirtildi. Ülkeye ithalatı yasaklanan ürünlerin, Rusya hükümeti tarafından belirleneceği ifade edildi.

TÜRKİYE'YE TUR PAKETLERİNİN SATIŞLARI DURDURULDU

Ayrıca tur operatörlerinin Türkiye'yi ziyareti öngören tur paketlerini Rusya vatandaşlarına satışını durdurması emredildi. Rusya Devlet Başkanı, iki ülke arasında charter uçuşlarını da yasakladı. Kararda ayrıca Azak Denizi ile Karadeniz'in Rusya sahasında Türk gemilerinin yasadışı olarak bulunmasının ve hareketinin önlenmesi için limanlarda kontrolün artırılmasını emretti.

TÜRK ŞOFÖRLERE DENETİM ARTIRILIYOR

Putin'in imzaladığı kararla, güvenliğin sağlanması amacıyla Rusya topraklarında Türk kamyon ve TIR sürücülerinin faaliyetine yönelik denetim artırılıyor. Putin, Rusya hükümetinden, söz konusu tedbirlerin kapsamı dışında tutulan ticari sözleşmelerin belirlenmesini emretti.

YENİ BİR EMRE KADAR YÜRÜRLÜKTE KALACAK

Kararın, 28 Kasım'da yürürlüğe girdiği ve yeni bir emre kadar yürürlükte kalacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2015, 12:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83