SEZONLUK ÇALIŞAN İŞÇİLERE MÜJDE!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, turizmde 4-5 ay çalışanların 12 ay sosyal güvenlik kapsamına alınmasına yönelik düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

SEZONLUK ÇALIŞAN İŞÇİLERE MÜJDE!

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, turizm sektöründe çalışanların durumlarına ilişkin yeni düzeltmeler yapılacağını açıkladı. Star'dan Nevin Bilgin'in haberine göre, Soylu, 4-5 ay çalışanların 12 ay sağlık hizmeti almasının yolunun açılacağını ifade etti. Soylu, turizm sektörüyle ilgili hükümetin eylem planının açıklandığını hatırlatarak bu sektörde çalışanlarla ilgili de çalışma yürüttüklerini söyledi. Bakan Soylu, şunları söyledi: 

banner111
 
'SEZONLUK ÇALIŞANLAR 12 AY SAĞLIK GÜVENCESİNDEN YARARLANABİLECEK'

“Turizm Bakanımızla birlikte Çalışma Bakanlığı olarak 4-5 ay boyunca işsiz kalan veya işten çıkanlarla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Gerek kamuya olan maliyeti gerekse bu konuda nasıl bir süreç ortaya konabileceğine ilişkin çalışıyoruz ama olumlu bir süreç çıkarmak için gayret içindeyiz. Bir iki düzeltmemiz daha var onu da yapacağız turizmcilere yönelik. Aynı zamanda, Meclis’e gelebilecek güvenceli esneklik yasasında Çalışma Komisyonu’nun da aslında değerlendirmesini alarak turizmde bir denkleştirme yaptık. Toplu sözleşmeler için 2+2 olan denkleştirmeyi 4+2’ye çıkardık ve inşallah, TBMM kabul ederse turizmde yaklaşık 4-5 ay işsiz kalan insanlar da hiç olmazsa o denkleştirmeyle beraber 12 ay sosyal güvenlik kapsamında olabilecekler.” 
 

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2016, 12:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83