TÜREL'DEN TUZİMCİYE RUSYA GÜVENCESİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Rusya ile yaşanılan krizde gerekli önlemlerin alındığını ifade ederek, “turizm konusunda kimse endişeye kapılmasın” dedi.

TÜREL'DEN TUZİMCİYE RUSYA GÜVENCESİ

 Karaalioğlu Parkı, Atatürk Spor Salonu, Atatürk Stadyumu ve Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına yapılacak olan Kent Müzesi’nin Lansman toplantısı yapıldı. Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Lansman toplantısına, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt’un yanı sıra birçok davetli katıldı.

banner111
Konuşmasına Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınayarak başlayan Türel, “acımız elbette yüksek. Teröre boyun eğmeyeceğiz. Teslim olmayacağız. Geleceğe ilerlemeye devam edeceğiz. Daha güçlü yapmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu sene terör meselesi turizm sektörün morali bozuk. Tarım sekterinde de aynı durum var. Kriz konusunda önlemler alındığını ifade ediyoruz. Tarifeli seferler gibi müjdeli haberler alacağımızı bekliyoruz. Kimse Antalya’nın turizmi ile endişeye kapılmasın” dedi.

“KİMSE ANTALYA’NIN GELİŞİMİNİ DURDURAMAZ”

Antalya’nın G20 Zirvesi ile dünyaya en güvenilir şehir olduğunu bir kez daha kanıtladığını aktaran Türel, “Çeşitli organizasyonlar düzenlemeye devam ediyoruz. Antalya’ya artık dünyanın en önemli yatırımcıları ilgi gösteriyor. Boşuna kimse heveslenmesin, kimse Antalya’nın gelişimini durduramaz. Güçlü bir marka olarak güçlü bir şehir olacaktır. Artık spor, sağlık, kültür, EXPO gibi projeler Antalya’nın geleceğine imza atacak. Antalya’mızın en heyecan verici projelerinden biri olan Kent Müzesi projesinin uygulamaya başlamasını gurunu yaşıyoruz. Aynı zamanda kent bilincinin oluşturulmasında öncü bir kurumdur. Kent Müzesi bir ailenin görsel arşivi gibidir. Kent Müzesi gibi eseler bir şehre ruh verir anlam katar. En önemli amacı en çok göç alan şehrinde Antalyalılık kimliliğinin kaybolmaması amacımızdır.” 

7 MÜZE PROJESİ BAŞLAMIŞ BULUNMAKTA”

Kent kültürünün demokratik bir toplumun temeli olduğunu söyleyen Türel, Kent Müzesi’nin sadece bir müzeden ibaret olmadığını söyledi. Kent Müzesi’nin doğa ve tarihi birleştiren ve Antalya’nın tarihi ile güzelliğini birleştiren bir proje olduğunu söyleyen Türel, “Şehir merkezimize canlılık kazandıracak bir proje olarak başlıyor. Kent Müzesi’nin eğitim, kültür merkezi olmasını istiyoruz. Antalya’da yaşam kalitesinin yükselmesine vesile olacaktır. Antalya bir kültür başkenti olacak demiştik. 7 müze projesi başlamış bulunmaktadır. Şunu net söylemek isterim ki hiçbir şehirde bu kadar müze çalışması yoktur. Olmadığına inanıyoruz. Artık sivil toplum yerel yönetim iş birliğinin en başarılı örneğini Antalya’da sergileyeceğiz. Her projede şehrin paydaşları ile iş birliği ile çalışıyoruz” diye konuştu.

“EN GENİŞ KATILIMLI MÜZE OLACAK”

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt ise Kent Konseyi’nin 19 yıldır Antalya’da varlığını sürdürmekte olduğunu söyleyerek, “Kurulacak kent müzesi ile Antalyalıların kent duyarlılığının daha da artırılması hedeflendi. Müzenin önemli bir parçasını oluşturan stadyumun yıkımına başlandı. Kent Müzesi içersinde, Antalya’da mutfak kültürünü, Antalya’nın doğasını içeren sergiler yer alacaktır. Bize göre Antalya Kent Müzesi, Türkiye’nin en geniş kent müzesine kavuşmakla kalmayacak en geniş katılımlı müze olacak” diye konuştu.
Antalya’da kentlilik, tarih bilincinin geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunarak eğitim, iletişim, araştırma ve kültür merkezi olarak hizmet vermesi düşünülen müzenin, 2018 yılında ziyarete açılması bekleniyor.


Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2016, 16:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83