TURİZM BAKANI SALDIRI İÇİN NE DEDİ?

Hollanda'nın Utrecht kentinde düzenlenen turizm fuarına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, turizmin genel durumu, Hollanda pazarı ve İstanbul'da yapılan terör eylemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TURİZM BAKANI SALDIRI İÇİN NE DEDİ?

 Türkiye'nin son 10 yılda  turizmde büyük başarılar gösterdiğini ve ilk 6'ya girerek turizmin yıldız ülkelerinden biri olduğunu ifade eden Mahir Ünal, Türkiye'nin bundan sonra da çalışma ve etkinliklerine aynı şekilde devam edeceğini belirtti. Ünal, ''Hem turizmin çeşitlendirilmesi, hem de turizmin tüm yıla yayılması amacıyla uzun vadeli stratejilerimizle ve tanıtım anlayışımızla kamu-özel sektör iş birliği içerisinde çalışmalarımza devam edeceğiz.'' dedi. 

banner111
''TÜRKİYE HOLLANDALILARIN GÖZDE DESTİNASYONU''

Hollanda'nın, İngiltere ve Almanya ile birlikte Türkiye'nin Avrupa'daki en önemli üç pazarından biri olduğunu hatırlatan Ünal, ''Her yıl 1.3 milyon Hollanda vatandaşı Türkiye'yi ziyaret ediyor. Deniz, kum, güneş turizmi için Türkiye, Hollanda vatandaşlarının en gözde destinasyonlarından biri. Yaptığımız pazar araştırmalarına göre Hollanda'dan Türkiye'ye sadece deniz, kum, güneş değil, kültür turları, aktivite, şehir turları ve termal için de geliyorlar ve talep her geçen gün artıyor. Türkiye'ye gelen Hollandalıların memnuniyet oranı da büyük ve her Hollanda vatandaşı ülkesinde turizm elçisi gibi davranarak yakınlarına Türkiye'yi tavsiye ediyor.'' değerlendirmesini yaptı.

İstanbul'da yapılan terör saldırısına da değinen Ünal, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

''İSTANBUL'DAKİ TERÖR, LONDRA'YI VE PARİS'İ DE BİR KERE DAHA VURDU''

''Bugün ülkemizde hepimizi üzen bir terör olayına şahit olduk. Terör bugün sadece İstanbul'u vurmadı. Terör bugün Paris'i, Londra'yı bir kez daha vurmuştur. İnsanlığı, özgürlüğü ve üzerinde yükseldiğimiz değerleri bir kere daha vurmuştur. Bu açıdan özellikle bütün dünya medyasını Paris saldırısında gösterdikleri hassasiyetin aynısını İstanbul'daki saldırı için de göstermeye davet ediyorum. Çünkü Paris saldırısında eşini kaybeden Fransız vatandaşı Antoine Leir'in duygulu mektubunda söylediği sözleri buradan terörü ve o terörist saldırıları gerçekleştirenlere aynı şekilde tekrar etmek istiyorum: 

'Bizim korkmamızı, etrafımıza şüphe ile yaklaşmamızı, güvenliğimiz için özgürlüğümüzü tehlikeye atmamızı istiyorsunuz. Kaybettiniz. 17 aylık çocuğumla yaşamaya, size inat yaşamaya devam edeceğim.' 

Terörün amacı her yerde aynıdır: İnsanları korkutmak. Ama bunu başaramayacaklar. Burada bulunan insanlarımızı ve sektör temsilcilerimizi bu terörist eyleme karşı dayanışmaya, iş birliğine ve birlikte karşı durmaya davet ediyorum. 

''KORKMADAN, GÜVEN İÇİNDE TÜRKİYE'YE GELEBİLİRSİNİZ''

Korkmadan, güvenlik içerisinde İstanbul'a ve Türkiye'ye gelebilirsiniz. Türkiye sizin evinizdir. Türkiye, güvenliğinizin hiçbir şekilde tehlikede olmadığı bir ülkedir. Biz de teröre karşı mücadele eden diğer ülkelerle birlikte teröre ve terörizme karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.''

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2016, 09:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83