TURİZMCİ CHARTER İZNİ İÇİN NE DİYOR?

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Rusya’nın Charter seferlerine izin vermesiyle ilgili olarak, "Şu anda tarifeli seferlerle haftada 25 bin Rus turist geliyor, bu Charter seferleri ile katlanacaktır. Ancak Charter seferlerinin ne zaman başlayacağı, hangi oranda ve sayıda, ne kadar miktarda charter seferine izin verileceği ilgili fikir sahibi değiliz" dedi. Ayık, Kurban bayramının 9 güne çıkartılmasını ise iç turizm açısından olumlu bulduğunu söyledi.

TURİZMCİ CHARTER İZNİ İÇİN NE DİYOR?

 TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Bakanlar Kurulu tarafından Kurban Bayramı tatilinin resmi olarak 9 güne çıkartılmasını turizm sektörü olarak olumlu bulduklarını söyledi. Kurban Bayramı tatilinin daha önceden 9 gün olarak beyan edildiğini, fakat resmi olarak açıklanmadığını kaydeden Ayık, "Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması yerinde ve olumlu karar. Bu yıl Ramazan Bayramında da 9 günlük uzun tatil olmuştu. Türkiye’deki vatandaşlar bunu vesile yapıp ciddi şekilde iç pazara tatil katılımı yaptı. Bu sene iç pazar ile dış pazarda yaşanan sıkıntıların telafisi açısından çok olumlu gelişme oldu. İç pazarda talep yoğun oldu. Tesislerin iç pazara dönük fiyatlandırması vatandaşlara tatil yapma fırsatı verdi" dedi.

banner111
Turizm’de iç pazar sevinci

Bu yıl turizm sektörünün iç pazarı geliştirmesi adına değişik çalışmalar yaptığını belirten TÜROFED Başkanı Ayık, "Bu çalışmalar neticesinde iç pazarda bu sene geçen seneye kısayla ciddi sayıda artış yaşandı. Bunu vatandaşlar sadece bayram döneminde değil, bayramında dışında da tatil fırsatı gördü. İç pazarda şu an yoğun talep var. Geçtiğimiz yıllarda tesislere yüzde 10-20 gibi talep olurken bu yıl yüzde 50’ye yaklaşan pay oluştu. Bu olumlu ve yerinde bir karar. Bu oluşan tatil alışkanlığının önümüzdeki yıllarda da devam etmesi sektör içinde önemli olacak. İç pazarın bu payı sektörün sürdürebilir gelişmesi ve büyümesinde güvence olacaktır. Bizim iç pazarda 10 milyon hedefimiz vardı. Bu iç pazar hareketliği bizim hedefimize erken ulaşmamıza neden olacak. En kısa zaman aralığında biz iç pazarda 10 milyon rakamını göreceğiz. Bu da sektörü güvende hissettirecektir" diye konuştu.
Kurban Bayramı'nın çocuklu ailelerin yaz tatili ve kıyı tatili için son fırsat olduğunu dile getiren Ayık, "Bayramın hemen ardından okullar açılıyor. Okul ve çocuk problemi olmayan vatandaşlarımız için daha önünde bir iki aylık dönem var. Biz iki aylık dönemde iç pazarda daha ciddi katılım bekliyoruz." ifadelerini kaydetti.

Rusya’nın Charter seferlerine izin vermesi

Rusya’nın Charter seferlerine izin vermesinin beklenen bir karar olduğun ifade eden Ayık, "Bizim beklediğimiz bir karardı. Gecikmiş bir karar olmasına rağmen olumlu buluyoruz. Bu karar 2016 yılında bize etki edecektir fakat biz bu pazar ile ilişkileri bağlantıları orta ve uzun vadeli görüyoruz. 2017 ve daha sonraki yıllara katkısı çok büyük olacak. Şu an Charter yasaklarının önündeki engel kalktı ama ne zaman başlayacağı, hangi oranda, sayıda, ne kadar miktarda charter seferine izin verileceği ilgili fikir sahibi değiliz. Şu an da tarifeli seferlerle haftada 25 bin Rus turist geliyor. Charterlarla bu rakam katlanacaktır. Geriye kalan 10 haftalık bir sezonumuz var. Dileğimiz bir an önce uçuşların başlaması ve maksimuma olaşmamız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2016, 15:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83