TÜRSAB’dan yeni acentelere engel

TÜRSAB acente kuruluşlarını denetim altına almak gerekçesiyle yeni acente kuruluş başvurularını engelliyor.

TÜRSAB’dan yeni acentelere engel

Acente kurmak için 1618 sayılı yasada belirtilen bütün işlemleri tamamlayan acente başvurularını resmi  bir gerekçe göstermeden işleme koymuyor.

Başvuruları işleme alınmayanlar seyahat acentelerinin kuruluş ve çalışmaların düzenleyen 1618 sayılı yasada belirtilen bütün işlemleri tamamlayıp bakanlıktan isim onayı almaları, TÜRSAB ilgili biriminin yaptığı denetimden geçmelerine karşın kuruluşlarının onaylamamasının  yasadışı olduğunu söylüyor.

banner111

 Konuyu başka bir yönü ile göndeme getiren Sevcen Tur Sahibi Deniz Tüfekçi 1618 ssayılı yasada yapılmak istenen değıişiklik ile teminat miktarının 400 bin ile 1 milyon TL olarak yükseltilmek istendiğini bunun için yeni başvuruların işleme konmadığını söyledi. 

Tüfekçi, “Teklif Edilmesi Düşünülen Yeni Acente Teminat Bedeli ve Yenilenecek 1618 Sayılı Yasa İle İlgili Uyarı ve Öneriler” başlığı ile yazdığı yazıda, yapılmak istenen değişikliklerin “her önüne gelenin seyahat acenteski sahibi olmasının önüne geçilmesi' gerekçesine dayandoırılmak istendiğini belirterek, “İhtiyacın çok üzerinde seyahat acentasının açılmasının önüne geçme isteği anlaşılabilir, hatta kaçınılmaz ölçüde gerekli olabilir. Ancak bu engelleme yöntemi ‘’büyük sermayeye sahip olma'' gibi bir koşula bağlanırsa , sektörde bilinçli ,bilgili,deneyimli insanların değil, parası olan insanların hakim olacağı bir yapı getirilirse bu sektörün gelişmesini engeller.Bilgi,deneyim değil, sermaye sektöre hakim olur. Bunun kabul edilebilecek hiçbir yanı yok. Ekonomik boyutu dışında bir başka yönü dikkate alınmamış bir yasanın kimseye yararı yoktur” şeklinde konuştu. Deniz Tüfekçi TÜRSAB'ın yeni yönetiminin; ‘Yeni acente açmayı zorlaştırması’ mevcut hiçbir sorunu çözmek gibi bir işlevi olmayacağını , yeni sorunları doğuracağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2018, 09:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83