UKRAYNA BASININA ALANYA'YI ANLATTI

Ukrayna'da faaliyet gösteren yazılı ve görsel basın temsilcileri, Alanya Kaymakamı Tanrıseven'i makamında ziyaret ederek, Alanya hakkında röportaj yaptılar.

UKRAYNA BASININA ALANYA'YI ANLATTI

 Ukrayna'nın 1 numaralı gazetesi olan "Segodnya Gazetesi" muhabiri Andrıı Mazur, "Liza Dergisi" editörü Olena Romanenko ve Ukrayna televizyonu "24 TV" muhabiri Chernetska Alona'nın sorularını yanıtlayan Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, "Alanya'da kardeşlik, barış ve özgürlük vardır. Alanya, dostluğun ön planda tutulduğu eşsiz kenttir" dedi.

banner111
'ALANYA, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ BİR KENT'

Türk Sinema Vakfı’nın Alanya’da ilk kez düzenlediği “1. Kristal Kale Uluslararası Alanya Film Festivali” nedeniyle Alanya'da bulunan Ukrayna Basının Temsilcilerini makamında ağırlayan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Segodnya Gazetesi" muhabiri Andrıı Mazur'ın Alanya ile ilgili sorularını cevapladı. Kaymakam Tanrıseven, "Alanya eşsiz güzelliklere sahip bir kent. Doğasıyla, tarihiyle, kumsalıyla ve denizi ile harika bir şehir. Alanya, bugün Birleşmiş Milletler gibi bir kent. Yazları 3 milyon turist ağırlayan dışa açık uluslararası bir kent. Alanya'da 79 ayrı ülkeden insanlar burada huzur içerisinde yaşıyorlar. 79 ayrı ülkeden yaklaşık 38 bin kişi mal ve mülk edinmiş durumda. Alanya, çok kültürlü ve yabancılarla yaşamaya alışkın bir şehir" dedi. Alanya’da Türk vatandaşları ile yerleşik yabancı vatandaşlar uyum içerisinde yaşadığını belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Türkiye'de 3 tane güvenlik kuvveti var. Şehir merkezinde polis, kırsal kesimde asker, sahillerde ise sahil güvenlik. Bu 3 güvenlik kuvveti de Kaymakamlığımızın himayesinde çalışıyorlar. Güvenlik kuvvetlerimize, gelen misafirlerimizin huzuru ve rahatlığı için elinizden ne geliyorsa talimatı verdim. Alanya'da gecenin bir yarısı çarşıda rahatça gezebilirsiniz. Alanya'ya gelen misafirlerimiz, Büyükelçilerimiz ve Konsoloslarımız Alanya'nın huzurlu ve güvenilir bir kent olduğu için bizlere teşekkür ediyorlar. Kaymakamlık olarak burada hem Türk Vatandaşlarına, hem de buraya yerleşen yerleşik yabancılara adaletli bir şekilde hizmet ediyoruz. Alanya’da yaşayan tüm insanların rahatı için çalışıyoruz" dedi.

'ALANYA SADECE DENİZLE ANILMAMALI'

Alanya'nın adının sadece deniz, güneş ve kum ile anılmasının doğru olmadığını dile getiren Kaymakam Tanrıseven, "Alanya adı sadece denizle anılmamalı. Alanya'mız eğitim, sağlık ve spor merkezi, 2 üniversitesi, Uluslararası Diş Hastanesi ve yapılmakta olan Bölge Hastanesi olan büyük bir şehir. Gelen misafirlerimize sağlık yönünden de hizmet veriyoruz. Ayrıca Alanyaspor, Türkiye'nin en büyük lig'i olan Süper Lig'e çıktı. Yurtiçi ve yurtdışından diğer takımlar buraya gelerek kamp yapıyorlar. Alanya'nın diğer bir yönü ise Kültür Turizminin olması. Bir çok ören yerimiz mevcut. Tarihi, doğası ile görülecek yerlerimiz çok fazla. Alanya Kalesi bu yıl en çok ziyaret edilen ören yerimizdir." Turizmde bu sene dalgalanma olduğunu ifade eden Kaymakam Tanrıseven, "Turizmde bir takım dalgalanmalar olabilir. Rusya krizi bu sene bizi etkiledi. Rusya ile aramız düzelmek üzere. Bu turizmi büyük ölçüde etkileyeceğini düşünüyorum. Önümüzdeki ay itibariyle turist bakımından Alanya canlanacaktır. Ukraynalı vatandaşlarınızı da Alanya'ya bekliyoruz. Son üç ay istitastiklerine baktığımızda 68 Ukrayna Vatandaşı Alanya'dan ev almış. Genel olarak 672 Ukrayna Vatandaşı Alanya'dan ev almış. Şunu emin olsunlar; Alanya'da rahatlıkla yaşayabilirler. Alanya iklim bakımında harika bir yer. Her türlü sebze ve meyve yetişmekte."

'DIŞİŞLERİ BAKANIMIZ SAYESİNDE HAVALİMANI AÇILDI'

Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu sayesinde Alanya - Gazipaşa Havalimanı açıldığını belirten Kaymakam Tanrıseven, "Bakanımız Alanyalıdır. Alanya için büyük yatırımlar yaptı. Hükümetimizin de Alanya için bir takım çalışmaları var. Antalya - Alanya karayolu yapılıyor. Bu yol sayesinde Antalya Havalimanından buraya rahatlıkla misafirlerimiz gelecekler. Alanya - Gazipaşa Havalimanı Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu sayesinde faaliyete geçti. Havalimanı pisti genişletilerek, büyük uçakların inmesi kolaylaştırıldı. Pistin genişlemesi sayesinde önümüzdeki ay 3 milyon yolcunun Alanya - Gazipaşa Havalimanına inmesini bekliyoruz" dedi. Alanya halkı için hizmet etmekten son derece mutlu olduğunu sözlerine ekleyen Kaymakam Tanrıseven, "Alanya Kaymakamlığı yoğun tempo gerektiren bir yer. Bu durumdan çok memnunum. Halkımıza hizmet etmek beni son derece mutlu etmektedir. Normal memurlar gibi değil, gece - gündüz Alanya halkı için çalışmaktan çok mutluyum. Herşey halkımız için" diyerek sözlerine son verdi. Alanya'yı dünyanın en güzel yeri olarak nitelendiren Ukraynalı gazeteciler, "Alanya eşsiz güzelliklere sahip bir kent. Her yönüyle mükemmel diyebiliriz. Alanya'da gördüğümüz en güzel örnek ise kardeşlik, barış ve özgürlük. Dostluğun ön planda tutulduğu eşsiz şehre tekrar geleceğiz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2016, 18:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83