Alanya'da devlet desteği alan eski hükümlü kendi işini kurdu

Alanya'da aldığı destekle esnaflığa başlayan eski hükümlü Lütfü Özbaş, zor günleri geride bırakıp hayatında yeni bir sayfa açmanın mutluluğunu yaşıyor.

Alanya'da devlet desteği alan eski hükümlü kendi işini kurdu

Ceza İnfaz Kurumundan salıverilen engelli ve eski hükümlülerin yeniden topluma kazandırılmalarına ve ekonomik gelir elde etmelerine öncülük etmek amacıyla Koruma Kurulları vasıtasıyla Türkiye İş Kurumu tarafından yürütülen projelerle birçok engelli ve eski hükümlü kendi işini kurma fırsatı yakalıyor. Hibe desteğinden faydalanan eski hükümlüler, bu sayede kendi işletmelerini kurarak hem ekonomiye katkı sunuyor hem de kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürme imkanına kavuşuyor.  Bu proje kapsamında Alanya’da ceza infaz kurumundan tahliye olan ve eski hükümlü olduğu için iş bulamayan 1 çocuk babası Lütfü Özbaş, hibe desteğinden yararlanıp devletten aldığı destekle Mahmutlar Mahallesi’nde kendisine  bisiklet tamirhanesi açtı. 

“Şuan 10 aylık esnafım”

Cezaevinde hükümlü olarak yattım. Cezamı tamamlayıp çıktım. Denetimli Serbestlik Şubesinin tasarlamış olduğu bu eski hükümlülerin kendi işlerini kurabilmesi için verilen desteğe başvurdum. Bu destek için forumlarımı doldurdum. Denetimli serbestlik şubesindeki memurlarla birlikte Antalya İŞKUR Müdürlüğü’ne formumuzu gönderdik. Forum onaylandı. İşyerimi açtım. Şuanda 10 aylık bir iş yeri sahibiyim.  Kendi işimin sahibiyim. Devletimize çok teşekkür ediyorum. Bana ödemesini hemen yaptılar. Beni kalkındırdılar, topluma tekrardan kazandırdılar. Adliye personeli ve devletimize çok teşekkür ediyorum. Her şey için sağolun” dedi. 

banner111

“Evine ekmeğini helal götürsünler”

Kendisi gibi hükümlü olupta dışarı çıkan mahkumlara da seslenen Özbaş, “Özellikle memur arkadaşlarımızın önerinileri dikkate alsınlar.  Tekrardan suç işlemek çok kolay. Kolay para kazanma yönü değilde emeğiyle kazanıp, evine ekmeğini helal götürsünler. Onun bunun parasıyla hesabıyla uğraşmasınlar. Benim mahkum arkadaşlarımıza diyeceğim tek şey bu” diye konuştu.  

“Baba mesleğim”

Bisikletçiliğin baba mesleği olduğunu söyleyen Özbaş, “Benim baba mesleğim bisikletçilik. Bisiklet tamircisiyiz biz. Biz bu işi geliştirdik. Elektrikli bisiklet ve mopedlere bakıyorum. Bu işi daha da geliştireceğiz” dedi. Alanya Denetimli Serbestlik Müdürü
Yılmaz Örs ve kurum personelleri Özbaş’ın açtığı işletmeyi denetledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83