HADİM'DEN ALANYA'YA MÜJDE VAR

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu Konya-Alanya arasını 2 saate düşürecek viyadük ve duble yol hakkında bilgi verdi.

HADİM'DEN ALANYA'YA MÜJDE VAR
Başkan Hadimioğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “İçeri Çumra’dan Eğiste Deresi’nin başlangıcına kadar olan Konya-Hadim Karayolu’nun 60 kilometrelik bölümünün duble yol yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Eğiste Deresi’nden Hadim’e kadar olan yerde de bir viyadük kurulacak. Bu viyadük ile rampa ve virajlar kalkacak ve Alanya-Konya arası yakınlaşmış olacak. Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu ilçemizi ziyaret ettiğinde viyadük ve duble yolun yapımını kendisi müjdelemişti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız sayın Lütfi Elvan’da projenin sürekli takipçisi oldu. Projenin iki yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılması beklendiğini ifade eden Hadimioğlu, yolun tamamlanmasıyla bölge ticareti ve turizmine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. 

MÜJDEYİ BAŞBAKAN DAVUTOĞLU VERMİŞTİ

Başkan Hadimioğlu, 09 Mart 2014 tarihinde ilçeyi ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı sayın Lütfi Elvan’a viyadük ve duble yol için proje ve mevcut verileri sunmuş, Bakan Elvan’da konunun takipçisi olarak gerekli çalışmaları başlatacağını ifade etmişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık görevini devraldıktan hemen sonra ilk ilçe ziyaretini Hadim’e gerçekleştirmişti. Hadim İlçesi kent meydanında halka hitap eden Başbakan Davutoğlu yolculuğu sırasında helikopterde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’dan Konya-Alanya arasında yapılacak yolla ilgili bilgi aldığını aktaran Davutoğlu, şunları söylemişti: “Bana Eğiste’nin karşı yakasından diğer yakaya yapılacak viyadüğü anlattı. Neden yapılıyor viyadük biliyor musunuz? Çocukluğumuzda gelirken, ister yavaş yavaş giden küçük otobüslerle olsun, ister babamla arabayla geçerken, Eğiste’nin karşı tarafına geldiğimizde herkes önce Ayetel-Kürsi okumaya başlardı. O dağdan karşı tarafa tekbirler, dualarla geçilirdi. Dağın bir tarafından, acaba karşı taraftan araba geliyor mu diye bakardık, onun geliş yoluna göre hangi virajdan araba çıkarsa kendimizi ona göre ayarlar yolda yavaşlamaya çalışırdık.

KONYA-ALANYA ARASI İKİ SAATE DÜŞECEK

Daha önceden yolun güzergahı değişmiş ve genişlemişti. Projeyle birlikte Konya-Alanya arasındaki yol, bölünmüş yol olacak. Çift yönlü yol olacak. İhalesi tamamlandı. Projenin 2 sene içinde tamamlanacağı duyuruldu. 600-700 metrelik viyadükle yol 5 kilometre kısaltılacak. Yolun ilk etapta Alanya’ya kadar sonraki etapta da Antalya’ya kadar bölünmüş yol olması planlanıyor.  Bir zamanlar Konya’dan Hadim’e, Taşkent’e 3,5-4 saatte ulaşılırken bu projeyle Konya-Alanya arası 2 saate inecek. Alanya’ya gelen her turist, şu dağları, bu yalçın ve güzel dağları, o dağların arasındaki güzel insanları göreyim dediğinde Toroslar’a çıkacak ve buralar belki de Türkiye’nin en cazip turizm alanlarından biri haline gelecek. Hazreti Mevlana’yı ziyaret etmek isteyenler bu bölünmüş yol üzerinden Hadim güzergahından Konya’ya inecekler

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2015, 12:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83