TURİZMCİLER DİKKAT! DENETİMLER ARTACAK

Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yeni tebliğleri, sezon boyunca yapılacak denetimler ve alınacak tedbirler hakkında 2016 turizm sezonu öncesi otel çalışanları ve temsilcilerine yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

TURİZMCİLER DİKKAT! DENETİMLER ARTACAK

 Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans Salonu'nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, Pansiyoncular ve Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, turizm işletme temsilcileri (Otel, pansiyon, apart otel, restaurant, bar-disko, fırın, pastane,kasap) ve çalışanları katıldı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar bilgilendirme toplantısının açılışında yaptığı  konuşmasında; 2016 turizm sezonu öncesi alınacak önlemler, gıda, hijyen, alkollü içkiler konusunda yapılacak denetimler ve Bakanlığın yeni tebliğleri hakkında denetim ekiplerimiz ile birlikte bilgilendirmelerde bulununacaklarını ifade etti. 

banner111
İlçe Müdürü Rüzgar konuşmasında şunları kaydetti; “Otellerinize denetim için gelindiğinde, denetim ekiplerimiz ilk olarak İşletme Kayıt Belgesine bakacak. Tüm işletmelerin işletmelerin bir işletme kayıt belgesi ve bir de sicil numarası olacak, böylelikle tüm işletmeler kayıt altına alınacak. İşyerlerinize denetime gelindiğinde, işletmenizde ki olumluluk, olumsuzluk, ceza-i işlem tüm bunları İşletme Kayıt Belgesi'ndeki sicil numaranız ile birlikte Bakanlığımızın (Ggbs) Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi gireceğiz. Gıda denetimi artık tarladan başlamakta. Denetim ekiplerimiz tarla, hal, market ve pazarda kontrollerini sıkı bir şekilde yapıyor. Ürünler sofraya gelene dek izleniyor. Buradaki amaç tarladan sofraya izlenebirliğin sağlanması ve toplum sağlığı ile insan sağlığını en etkin şekilde korumak " diye konuştu.

Konuşmaların ardından gıda denetim personelleri tarafından katılımcılara 2016 turizm sezonu boyunca gıda, hijyen kuralları,alkollü içkiler konularında dikkat edilecek hususlar ve bakanlığın yeni tebliğler hakkında bir sunum yapıldı. Bilgilendirme toplantısı katılımcıların sorunlarının dinlenmesi ve sordukları soruların gıda denetim personelleri tarafından cevaplanmasının ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016, 09:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83