BAHÇEŞEHİR ALANYA UZAY KAMPINDA

Bahçeşehir Alanya’nın 5’inci ve 6’ncı sınıf öğrencilerinden oluşan 16 kişilik öğrenci grubu dünyada 3 tane, Türkiye’de ise sadece İzmir’de bulunan Uzay Kampı’na katıldılar.

BAHÇEŞEHİR ALANYA UZAY KAMPINDA

 15-17 Nisan tarihleri arasında İzmir Uzay kampına katılan öğrenciler dolu dolu zaman geçirdiler. Türkiye’nin tek uzay kampında Bahçeşehir Alanya öğrencileri, uzayda yaşam ve çalışma hissini veren NASA tasarımlı simülatörler hakkında bilgi sahibi oldular. Kamp içersinde Sıfır Yerçekimi Duvarı, İnsanlı Manevra Ünitesi, 5 Derece Haraket Sertbestliği, 1/6 Yerçekimi Koltuğu gibi simülatörlerden büyük keyif alan öğrencilerin yaşadığı deneyimler eşsizdi. Öğrenciler, sanal uçuş görevinin gerçekleştirildiği uzay mekiği, uluslarası uzay istasyonu ve yer kontrol merkezinde uzaya gitmenin heyecanını yaşadılar.

banner111


Astronotlarla ilgili merak ettikleri sorularının yanıtlarını öğrenen öğrenciler Mars Gezgini simülatörü ile Mars’ın keşfedilmeyi bekleyen kraterlerinde gezdiler.

Türkiye’de tek olan İzmir Uzay Kampında Bahçeşehir Alanya öğrencileri tarifsiz deneyimler edinirken, eğlenerek öğrendiler. 

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016, 11:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83