Ünlü sanatçılar Alanya'da konser verecekler

Finlandiya’nın meşhur müzisyenleri Jussi Makkonen ve piyanist Nazig Azezian Alanya’da konser verecekler.

Ünlü sanatçılar Alanya'da konser verecekler

İlk konseri Türkler Güzel Sanatlar Lisesi'nde Pazartesi 16.00'da verecek olan ikili ikinci konseri Mahmutlar Belediyesi Düğün Salonunda Salı akşamı 19.00'da sahneleyecekler.

banner111
Fin Kültür Derneği'nin ve Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü'nün işbirliği ile pazar 14.00'da Alanya Kültür Merkez'inde Fin annelerden ve çocuklardan oluşan Karlar Kraliçesi Tiyatro gösterisinde sanatçı Jussi Makkonen kısa bir sunum yapacak.

Sibelius müzik

Çellocu Jussi Makkonen ve piyanist Nazig Azezian özellikle Finlandiya’nın ve milli bestecisi olan Jean Sibelius'un müziğinin dünyaya tanıtımda özen gösteriyorlar. Sanatçılar son yıllarda Makkonen ve Azezian tarzında yüz binlerce müzik severe konserlerle ve DVD aracılıyla ulaştılar. Aynı zamanda ABD ve Avrupa ülkelerinde konser turları yaptılar.

Gençlere klasik müzik

Makkonen ve Azezian ikilisi okullarda konserler vererek gençlere klasik müziği tanıtımda bulundular. Finlandiya’da ve diğer ülkelerde 2017 yılının sonuna kadar yaklaşık 500 bin çocuk ve genç onların verdiği konserleri dinleme fırsatı buldu.

2015 yılının Ocak ayında Makkonen ve Azezia'nın müzik DVD'si çıktı ve aynı zamanda Sibelius temalı çocuk kitabı yayınlandı. Çalgılı Orman isimli kitabın ressamı ve yazarı Katri Kirkkopelto'da Finlandiya'da oldukça önemli bir üne kavuştu. Kitabın yanında bulunan Sibelius DVD'si Finlandiya’nın ilk Platinyum satışı yapan klasik DVD olarak tarihe geçti. Sibelius yıl dönümü olan 2015'te hem kitap hem DVD Finlandiya’nın bütün ilk okullara devlet desteğinde dağıtıldı. 

İlk konser ücretsiz

Bestelerin büyük çoğunlu Makkonen ve Azezian, çello-piyano duo olarak hazırlandı. Alanya’da en meşhur bestelerden Finlandiya Op.26/7 ve ValseTriste Op.44/1'i de dinlemek mümkün olacak. Makkonen ve Azezianın giysileri Finlandiya doğadan ilham kaynağı alarak tasarımcı Mert Otsamo tarafından yapıldı. 

30 Nisan tarihinde olan konser girişi ücretsiz olup ve 1 Mayıs tarihinde olan konser biletleri Alanya Finliler Derneği genel merkezinde satılıyor. Derneğin  ofisi Salı ve Cuma günleri saat 11-14 arası açık. Bilet fiyatları 25 TL. Ayrıca biletler konser öncesi kapıda satılacak.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2018, 17:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83