'6 BİN DOLAR TEŞVİK YETERSİZ'

Hükümetin reel bir turizm politikası olmadığını belirten MHP İlçe Başkaı Hilmi Er, tedbir alınmazsa Alanya’nın en kötü turizm sezonunu yaşayabileceğini söyledi.

'6 BİN DOLAR TEŞVİK YETERSİZ'

 MHP Haftalık Olağan Toplantısı'nda konuşan Hilmi Er: 'Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor, komşularla olan sıfır sorun politikası iflas etmiş, selam verecek, elini sıkacak her hangi bir komşu kalmamıştır, hükümetin çizmiş olduğu kırmızı çizgiler teker teker çiğnenmektedir' dedi.

banner111

'TEHLİKE ÇANLARI SON SÜRAT ÇALMAYA DEVAM EDİYOR'

Turizm sezonu yaklaşırken tehlikenin büyük olduğunu belirten Er: 'Turizm sezonunun açılmasına kısa bir süre kaldı.  ediyor. Tehlike çanları son sürat çalmaya devam ediyor. Fakat hükümetin reel bir turizm politikası yok. Turizm ile ilgili kötü beklenti karşısında alınan somut bir tedbir yok.' şeklinde konuştu.

'UÇAK BAŞINA 6.000 DOLAR TEŞVİK YETERSİZ'

Uçak başına verilecek olan 6.000 dolar'lık teşviğin yetersiz olduğunu söyleyen Er sözlerine şu şekilde devam etti:

'Sadece Rusya'dan gelmeyecek olan 4 milyon turistin hangi turistlerle, nasıl ikame edileceğinin hükümet tarafından açıklanmasında fayda var.' 

'TURİZM ALANYA'NIN OLMAZSA OLMAZI'

'Alanya'da turizm, bütün sektörleri besleyen, en fazla girdi sağlayan, en büyük sektördür. Bu sezon turizm sektörünü en az hasarla nasıl atlatabiliriz, nasıl geçirebiliriz diye tedbirler alınmalı ve alınan tedbirler somut bir şekilde faaliyete geçirilmelidir. Bu tedbirler yeterli derecede alınmazsa Alanya en kötü sezonunu yaşamak zorunda kalacaktır. Başta otelcilerimiz olmak üzere, esnafımızın, çiftçilerimizin en fazla şekilde etkilenmesine sebep olacaktır. İflas ve el değiştirmeler başlayacaktır. Bu da basit bir şekilde geçiştirilecek bir olay değildir.'

'GAZİPAŞA BELEDİYESİ YAPAMIYORSA BİZ YAPALIM'

Havalimanı yolunun hala daha yapılmamasına tepki gösteren Er şöyle konuştu: 'Gazipaşa Havaalanı açıldı, pist uzatıldı ve biz bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz ancak orada D-400 ile havalimanı arasında kalan bir kilometrelik çirkinlik abidesi bir yol var. Daha önce iktidarda başka parti varken bahaneleri vardı ancak şu an Gazipaşa Ak Parti'nin elinde, Büyükşehir Belediyesi Ak Parti'nin elinde, dolayısıyla öne sürülecek bir bahane kalmamıştır. Bu konuda yapılması gereken acilen yapılmalıdır ve bu yol vatandaşlarımızın hizmetine kazandırılmaktadır. Eğer onlar yapamıyorsa biz Alanya Belediyesi olarak bu yolu yapmaya ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya hazırız'

'CLK'YA TEPKİ BÜYÜK'

Hilmi Er, son zamanlarda kendilerine vatandaşlardan yoğun bir şekilde CLK ve elektrikle ilgili şikayetler geldiğini söyledi. Vatandaşlar elektrik faturalarının fahiş bir şekilde yüzde yüze varan bir farkla geldiğini bildirdiklerini söylerken, onlarda yaptıkları incelemelerde bunun doğru olduğunu görmüşler. Hilmi Er, CLK yöneticilerinin bu konuda bir açıklama yapmalarının gerektiğini ve vatandaşların bu konudaki maduriyerlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

'TAPUYU ZORLA ALACAK HALİMİZ YOK' 

Sanayi arazisi hakkında da konuşan Er, 'Alanya'mız hakkında böyle bir projenin hayata geçmesi güzel olur ancak sanayi arazisi tek kişinin tapulu arsası değil. Bu konu dikkatli irdelenmeli. Vatandaşın elindeki tapuları zorla alacak halimiz yok' dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2016, 15:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83