Er ve Uyar Koray Aydın'ı yalnız bırakmadı

Alanya MHP İlçe Teşkilatının eski Başkanları Hilmi Er ve Cafer Uyar Koray Aydın'ın Akşener'in yanına katıldığı buluşmaya katıldı.

Er ve Uyar Koray Aydın'ı yalnız bırakmadı
MHP'den istifa eden Koray Aydın, bugün Meral Akşener hareketine katıldı. Kalabalık bir basın toplantısı ile Akşener'in yanına katıldığını açıklayan Koray Aydın uzun zamandır beklenen açıklamayı yapmış oldu. 

Koray Aydın'ın açıklamasını yaptığı toplantıya Alanya MHP İlçe Teşkilatı Eski İlçe Başkanları Hilmi Er ve Cafer Uyar'da katıldı. Akşener'in kurması beklenen partinin Alanya ayağını oluşturmasına kesin gözüyle bakılan ikili, Aydın'ı yalnız bırakmadılar. Hilmi Er, "Ümit Özdağ'ın katılımı ile güçlenen yeni oluşum hareketi, Koray Aydın bakanımızın katılımı ile dahada güçlenmiştir. Meral Akşener ve ekibiyle Türk Milletinin umudu yeniden yeşermiştir." dedi. Hilmi Er ve Cafer Uyar'a, MHP Antalya Eski İl Başkanı Adnan Kaya'da eşlik etti.

Meral Akşener’in de katıldığı toplantıda Koray Aydın şunları söyledi: "Mücadele hayatımın en anlamlı ve zorlu açıklamalarından birini yapmak üzere karşınızdayım. Bizim mücadelemiz milletin ve ülkenin yüceltilmesinden ibarettir. MHP’nin gençlik kollarından başlayarak her kademede görev yapmış, Türkeş Bey’e sekreterlik ve evlatlık yapmış biriyim. MHP ve ülkücü hareketin kuruluş ilkeleri mevcut yönetim tarafında  ne yazık ki terk edilmiştir. Bizler MHP’nin sayın genel başkanına maksadını ve terbiye sınırlarını aşan tek bir söz söylemedik.

MHP YÖNETİMİNE SERT SÖZLER

MHP yöneticileri iktidar sahipleri ile bir olup ülkücü hareketi yok saydı. Üç katı imzaya rağmen kurultayımız yapılmadı. Ucube bir mahkeme kararı ile yolumuz kesildi. MHP’de kıyım başladı.  OHAL rejiminin gölgesinde sürdürülen MHP olağan kurultay süreci de ne yazık ki demokrasinin hiç edildiği bir süreç olarak tarihe kara bir sayfa olarak geçti. AKP’den devşirme üyeler delege yapıldığı için şu an bir ilimizi kongresi iptal edildi. Referandum sonrası ülke yönetimi artık tek adama bırakılmışken MHP’de de tek adam yönetimi artık kalıcı hale gelmiştir.

EN ZOR KARARIMI VERME NOKTASINA GELDİM

Uzun uzun düşündüm. Dava arkadaşlarım ve ailemle istişare ettim nihayet siyasi hayatımın en zor kararını verme noktasına geldim. Gerekirse demir dağı eritmek aydınlık geleceğin mimarı olmak demektir. 61 yaşındayım. Hiçbir çıkar ve hesap gütmüyorum. Tek muradım torunlarımıza daha müreffeh bir Türkiye cumhuriyeti bırakmak için son nefesime kadar mücadele etmektir. Bu yeni mücadeleye omuz vermeyi milli bir vazife sayıyorum. Bilinsin ki bu mücadele bir gereklilikten doğmuş kendi yatağını mecburiyetten bulmuştur."

Koray Aydın, "Bizler kuracağımız yeni partiyle Türk milletinin önüne yeni ufuklar açmaya geliyoruz. Türkiye cumhuriyetinin kurucu ilkelerini korumaya, milli ve manevi değerleri hakiki manada ihya etmeye, milletin birliğine sahip çıkmaya, haksızlığa hukuksuzluğa ve her türlü adaletsizliğe son vermeye geliyoruz.
Her beceriksizliğine bahane her hatasına bir günah keçisi bulan bu pişkin iktidardan da sandık önünde hesap sormaya geliyoruz.Metal yorgunu olanlar bilsin ki kurulmuş çelik bir yay olarak geliyoruz. Yeni partimizin ülkemize milletimize Türk ve İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum" diye konuştu. 

MERAL AKŞENER'DEN KORAY AYDIN'IN EŞİNE TEŞEKKÜR

Koray Aydın’ın ardından kısa bir konuşma yapan Meral Akşener şunları söyledi: "Söylenecek her sözü sayın bakanımız söylediler. Kendisine ailesine ama en çok da Gönül sultana (Koray Aydın'ın eşi) çok teşekkür ediyorum. Bugün bu tablonun oluşmasında en büyük katkı gönül kardeşime aittir. Kalbi teşekkürlerimi kendisine sunuyorum. Cenabı hak ben ve arkadaşlarıma bu yolu açacak. Bir büyük yürüyüşü bugün başlatacağız ve cenabı hak gayretlerimizi inşallah karşılıksız bırakmayacak."

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2017, 18:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83