Büyükşehir 18 bin 396 çocuğun dişini tedavi etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bu yıl 5-14 yaş arası toplam 18 bin 396 çocuğun diş tedavisini yaparken kent genelinde 191 okulda eğitim verdi.

Büyükşehir 18 bin 396 çocuğun dişini tedavi etti
Kepez’in Habibler Mahallesi’nde hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yetkilileri Antalya genelinde 191 okulu ziyaret ederek çocuklara ve ailelere diş sağlığı konusunda eğitim verdi. Eğitimin sonunda çocuklara diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.

Hediyeler veriliyor

Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne gelen öğrencilerin diş hekimlerince yapılan kontrollerinin ardından tedavileri gerçekleşiyor. Tedavisi tamamlanan öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirilirken diş hekimleri, çocukların durumu ile ilgili ailelere de detaylı bilgi veriyor.

18 bin çocuğa ulaşıldı

Diş hekimleri son olarak Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Atatürk Kültür ve Bilgi Eğitim Merkezleri (AKBEM), Aile Eğitim Merkezleri ve Çıplaklı’da bulunan Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitimlerini gerçekleştirdi. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde 2017 yılı içerisinde toplam 18 bin 396 öğrenciye çeşitli diş tedavileri uygulandı. Merkezde, Süt dişlerine kanal tedavisi, çürük oluşmasını engelleyici dolgu, çürük dişlere dolgu, detertraj, polisaj, diş çekimi ve diş minelerini güçlendirici flor uygulamaları gerçekleştiriyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 15:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83