KURBANLIKLAR KONTROL ALTINDA

Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Çıplaklı Mahallesi’nde kurulan kurban satış yerlerini denetledi. Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Kenan Ersoy, “Hem kurban satan hem de alan vatandaşlarımız için her türlü imkânı sunuyoruz” dedi.

KURBANLIKLAR KONTROL ALTINDA
Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla merkezde kurulan en büyük kurban satış noktası olan Çıplaklı Mahallesi’ndeki satış yerlerini denetledi. Belediye Veteriner İşleri Müdürü Kenan Ersoy ile veteriner hekimlerin katıldığı denetimlerde, hijyen kuralları kontrol edilerek, kurbanlıkların küpeleri ve sağlık raporları gözden geçirildi.

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ÇIPLAKLI, BÜYÜKBAŞ CİKCİLLİ MAHALLESİ’NDE SATILIYOR

Denetim sonunda bir açıklama yapan Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Kenan Ersoy, ”Bu yıl Alanya Belediyesi, olarak dört yerde kurban satış noktalarımızı belirledik. Belirlenen noktalar, hizmete başlamıştır.  Çıplaklı’da küçükbaş, Cikcilli’de büyükbaş hayvanlarımızı satıyoruz. Mahmutlar ’da ve Konaklı’da ise büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarımız bir arada satılıyor.  Bu yıl merkezde böyle bir ayrım yaptık. Küçükbaş hayvanların büyük çoğunluğunu Çıplaklı’da satıyoruz.

RUTİN KONTROLLER ARALIKSIZ YAPILIYOR

Biz Alanya Belediyesi Veteriner Hekimliği olarak rutin kontrollerimizi gerçekleştiriyoruz. Buradaki hayvanlarımızın sağlık durumları rutin olarak kontrol ediliyor. Hem kurban satan vatandaşlarımız hem de alan vatandaşlarımızın rahat edebilmesi için biz belediye olarak hiçbir şeyden kaçınmıyoruz ve her imkanı vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz” dedi.

KAYITSIZ HAYVANLAR SATIŞ NOKTALARINA ALINMIYOR

Kayıtsız hayvanların satış noktalarına alınmadığını kaydeden Ersoy, ”Geçen yıllarda da yaptığımız gibi belirlenen noktalara kayıtsız hayvanlarımızı almıyoruz. Bu noktada vatandaşlarımıza önerebileceğimiz en önemli şey, sağlıklı ve bilinen yerlerden kurbanlıklarını seçmeleridir. Kurbanlık seçimlerinde dikkat edilmesi gereken noktalar vardır

KURBAN SEÇİMLERİNDE VATANDAŞLAR BİZDEN YARDIM ALABİLİRLER

Özellikle koyunların 6 aydan büyük olması gerekir.   Keçilerin 1 yaş, sığırların ise 2 yaşı doldurmuş olması gerekir. Vatandaşlarımız bu konulara dikkat etmeli ve bilen kişilerden yardım almalıdır. Belirlediğimiz noktalardan vatandaşlarımız bize ulaşabilirler. Çünkü kurban kesimindeki en önemli şart her şeyin sağlık usullerine uygun olmasıdır. Alanya Belediyesi Veteriner Hekimliği Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmelerini dileriz.

SATIŞ YERLERİNE ÇEŞME VE TUVALET KURULDU

Denetimler sırasında Kurban satışı yapan vatandaşlarla sohbet Veteriner İşleri Müdürü Kenan Ersoy’a belediyenin kurban satışı için sağladığı imkânlardan oldukça memnun olduklarını dile getiren Vatandaşlar, ”Önceki yıllara göre çok iyi imkânlarımız var. Belediye, çeşmeden tuvalete kadar her türlü imkânı sağladı. Kurban yerleri de çok düzenli. Bize düşen sadece satış yapmak. Belediye Başkanımıza bize sunduğu bu imkânlardan dolayı teşekkür ediyoruz ”diye konuştular.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 18:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83