Şimdi portakal zamanı

Narenciye üretiminin merkezi olan Antalya'da portakal hasadı başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Şimdi portakal zamanı. C vitamini deposu portakal yiyelim portakal suyu içelim” dedi.

Şimdi portakal zamanı

 Atay Uslu sözlerine şöyle devam etti: "Antalya'da Kasım ayı itibariyle portakal hasadına başlandı. Portakal denince akla tabiki Finike ve Finike portakalı geliyor. Finike Portakalı kalitesini dünyaya kabul ettirmiş bir üründür. 

banner111
 
PORTAKAL HASADI BAŞLADI
California Üniversitesi 1994 yılında Bilimsel araştırmalar sonunda Finike'nin Turunçova mahallesinde yetişen portakalı Dünya birincisi olarak tescillemiştir. Finike Portakalı, kendine has aroması ve optimum  doğal asit- doğal şeker dengesi ile dünyanın en lezzetli portakallarındandır. Doğal Asit dengesinin ideal olması meyvenin posa miktarının minimum olmasını ve ağızda yerken erimesini sağlamaktadır. Çiftçilerin çalışmaları ile Finike Portakalı Türk Patent Enstitüsü tarafından 2008 yılında coğrafi işaret ile tescillenmiştir."


KOLAYA HAYIR, 
PORTAKAL, NAR SUYUNA EVET
Antalya Milletvekili Atay Uslu geçen yıl başlattığı "kolaya hayır, portakal ve nar suyuna evet" kampanyasını aralıksız ve tavizsiz sürdürdüğünü, oturduğu yemek masalarında kolayı ve kolalı içecekleri kaldırttığını, kola içenleri uyardığını ifade etti. 

Ak Parti Antalya Milletvekili ve Genel Merkez Tanıtım Medya Başkan Yardımcısı Atay Uslu bahçede portakal hasadı yapan çiftçilerle sohbet etti ve  portakal topladı. 
 




Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2016, 13:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83