Alanyaspor'da ara transfer dönemi nasıl geçti?

Aytemiz Alanyaspor'da ara transfer dönemi oldukça hareketli geçti. Kimler geldi, kimler gitti? Sizler için derledik.

Alanyaspor'da ara transfer dönemi nasıl geçti?
Süper Toto Süper Lig'de 2. transfer tescil dönemi dün gece 00.00'da sona erdi. Süper Lig temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor oldukça hareketli bir transfer dönemi geçirirken, 5 oyuncu ile yollar ayrıldı 5 yeni isim ise takıma katıldı.

İLK HAMLE BARIŞ BAŞDAŞ OLDU

Aytemiz Alanyaspor'un ilk tranfer hamlesi Barış Başdaş oldu. Kardemir Karabükspor forması giyen 28 yaşındaki tecrübeli isim bonservissiz olarak takıma katıldı. Kariyerinde Göztepe, Kasımpaşa, Adana Demirspor gibi takımlar bulunan Alman altyapılı stoper ara kamp döneminde de takımla çalışmalara katıldı. Barış Başdaş Aytemiz Alanyaspor'un stoper hattındaki beşinci ismi oldu.

YUNUS EMRE YENİDEN KİRALANDI

Aytemiz Alanyaspor'un sezon başı Cizrespor'a kiraladığı Yunus Emre Yaşar'un kiralama süresi dolunca yeniden Aytemiz Alanyaspor'a döndü 24 yaşındaki futbolcu Teknik Direktör Hikmet Karaman tarafından kadroda düşünülmediği için bu kez Ankara Demirspor'a kiralandı. 

ALANYASPOR'DAN 1 YILDIZ GEÇTİ

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de gol kralı olan dünya yıldızı Vagner Love'da bu transfer döneminde takımdan ayrıldı. İsmi sürekli olarak başka takımlarla anılan ve antremanlara bile çıkmayan Love, Beşiktaş'ın yolunu tuttu. 33 yaşındaki forvet oyuncusunun satışından Aytemiz Alanyaspor 3 milyon Euro kasasına koydu. Vagner Love'ın olaylı gidişi Transfer döneminin son haftası tüm Türkiye'de en çok konuşulan konulardan oldu.

4 GENÇ İSİM KİRALANDI

Aytemiz Alanyaspor'da forma şansı bulamayan 4 genç isim de kiralandı. Sol bek Berat Şahiner Kırıkhanspor'a, forvet Yusuf Serdar Çoban İstanbulspor'a, stoper Darko Lazic Denizlispor'a ve Sağ açık Alpay Koçaklı Adanaspor'a kiralandı. bu 4 genç ismin akıbeti önümüzdeki sezon başında belli olacak. 

VİLLAFANEZ İLK MAÇINDA ÇOK İYİYDİ

Aytemiz Alanyaspor daha sonra hücuma dönük sağ sol ve on numara mevkilerinde forma giyebilen Lucas Villafanez'i kadrosuna kattı. Yunanistan'ın Panathinaikos takımdan transfer edilen 26 yaşındaki furbolcu için 1 milyon Euro bonservis ücreti ödendi. Villafanez geçen hafta oynanan Bursaspor maçında da Hikmet Karaman tarafından ilk 11'de sahaya sürüldü. Oldukça başarılı bir performans gösteren yıldız oyuncu ilk maçtan taraftarın gönlünde taht kurdu.

ORTA ALANA KİRALIK TAKVİYE

Aytemiz Alanyaspor'un kadrosuna kattığı en sansonyenel isim belki de Augusto oldu. 24 yaşındaki Brezilyalı Augusto Benfica'nın çok şey beklediği isimlerden birisi. Oldukça yetenekli olan ve Avrupa'nın gözde isimlerinden olan Augusto 1 buçuk yıllığına kiralanarak takıma katıldı.

LOVE'IN YERİNE 2 BREZİLYALI

Vagner Love'ın yerini doldurmak için Aytemiz Alanyaspor'la bir çok forvetin ismi anıldı. Transfer sezonunun son gününe kadar hale yapmayan Aytemiz Alanyaspor son gün 2 forvet oyuncusu ile kadrosunu güçlendirdi. İlk olarak 30 yaşındaki Douglas takıma katıldı. Al Ain takımından transfer edilen Brezilyalı isim kendisini turuncu yeşilli renklere bağladı. 2015-2016 sezonundan beri Al Ain'de forma giyen Brezilyalı oyuncu, 55 maçta forma giydi ve 34 gole imza attı.

Douglas'ın ardından transferin son dakikalarında bir başka Brezilyalı Vanderson'da takıma katıldı. 31 yaşındaki Vanderson Dinamo Moskova'dan transfer edildi ve gece yarısı Antalya'da imzayı attı. Vanderson bu sezon Moskova temsilcisinde 14 maça çıkmış 1 gol 2 asistlik performans göstermişti.

AKBABA SEZON SONU YOLCU

Bu arada ilginç bir gelişme yaşandı. Emre Akbaba için Medipol Başakşehir'le söz kesildi. İddialara göre milli takıma kadar yükselen genç yıldız sezon sonu Medipol Başakşehir'e transfer olacak.

İŞTE KADROMUZ:

Aytemiz Alanyaspor'da transfer döneminin ardından kadrosu şu isimlerden oluştu:

KALECİ:
Haydar Yılmaz
Remy Riou
Ufuk Ceylan
İsmail Ünal

STOPER:
Barış Başdaş
Tzavellas
Welinton
Birol Parlak
Mamadou Fofona

SOL BEK:
Fabrice N'Sakala
Berkan Emir

SAĞ BEK: 
Lamine Gassama 
Cenk Ahmet Alkılıç

ORTA SAHA:
Filipe Augusto
Maniatis
Isaac Sackey
Landel
Emre Nefiz
Taha Yalçıner
Emre Akbaba

SAĞ AÇIK:
Efecan Karaca
Lucas Villafanez
Mbilla Etame

SOL AÇIK:
Junior Fernandes
Chisamba Lungu

FORVET:
Douglas
Wanderson
Gleynor Plet

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 10:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83