DÜNYA ŞAMPİYONASI ALANYA'DA YAPILACAK

Türkiye de ilk olarak düzenlenecek Pankration Dünya şampiyonası 14-18 Ekim 2015 Tarihleri arasında Bir çok ülkenin katılımıyla Antalyanın Alanya ilçesinde, Xafira Deluxe Resort Spa Otelinde gerçekleşecek.

DÜNYA ŞAMPİYONASI ALANYA'DA YAPILACAK

 Pankration (Pankreas) 2015 Dünya şampiyonası Mücadele sporları federasyonu başkanı sayın Orhan Özaktı’nın katkılarıyla ülkemizde gerçekleşecek.

banner111
Türkiye de ilk olarak düzenlenecek Pankration Dünya şampiyonası 14-18 Ekim 2015 Tarihleri arasında Bir çok ülkenin katılımıyla Antalyanın Alanya ilçesinde , Xafira Deluxe Resort & Spa Otelinde gerçekleşecek.

Uluslararası alanda rağbet gören bu spor dalının büyük bir katılımla ülkemizde yapılacak olması, ülkemizin ve dolaylı olarak şampiyonanın yapılacağı beldemizin de tanıtımı açısından ayrıca büyük bir önem taşımaktadır.Şampiyonaya Spor ve Devlet kademesindeki üst derece yetkili kişiler ve çok sayıda yerel , ulusal , uluslararası gazete ve Televizyon grupları da özel olarak davet edilecek.

Şampiyona müsabakalar dışında çeşitli müzik ve dans grupları, Havai fişek ve ışık gösterileri ayrıca eğlence etkinlikleri ile de görsel bir şölene dönüşecek.
Bu önemli organizasyon da  kamu ve özel sektörden kurumlarında desteği ve yardımları ülkemizin ve kurumlarının tanıtımları ve başarıları için önem teşkil etmektedir.

PANKRATION (PANKREAS) :

M.Ö. 648'de Antik Yunan'da yapılan Olimpiyat Oyunları arasında Pankreas (Pankration) adında bir spor da katılmıştı. Pankration kelimesi Yunanca'daki her şey, tüm anlamına gelen "Pan" ile güçler anlamına gelen "kratos" kelimesinden türetilmişti ve Helenik boks ile güreşin karmasıydı. Karşılaşmalarda yalnızca iki kural vardı; biri ısırmamak diğeri gözlere zarar vermemekti. Karşılaşmalar taraflardan birinin bilincini kaybetmesi veya yenilgiyi kabul etmesiyle bitirilirdi fakat bazen de müsabıklardan birinin veya ikisinin ölümüyle son bulurdu. Kullanılan teknikler arasında yumruklar, eklem kilitleri, fırlatmalar, dirsek ve diz vuruşları ve tekmeler bulunurdu.Büyük İskender pankreasçıların silahsız dövüşteki yetenekleri yüzünden askerlerini onlar arasından seçerdi. M.Ö. 326'da Hindistan'ı işgal ettiğinde beraberinde çok sayıda pankreasçı da bulunmaktaydı. İnanışa göre pek çok asya savaş sanatının doğuşu da bu döneme denk gelmektedir. Pankreas günümüzde karma savaş sanatları olarak bilinen şeyin de ilk kayıtlı formunu oluşturmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2015, 10:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83