KESTELSPOR TAM YOL İLERİ

Antalya Süper Amatör Kümede şampiyonluk mücadelesi veren Alanya Belediyesi Kestelspor, 4’ncü hafta karşılaşmasında Gazipaşa Belediyespor’u 3-1 mağlup etti

KESTELSPOR TAM YOL İLERİ
Antalya Süper Amatör Küme 1. grupta şampiyonluk macadelesi veren namağlup iki takım Gazipaşa Belediyespor ile Kestelspor ligin 4. haftasında karşı karşıya geldi.  Gaziapaşa sahasının bakımda olması nedeniyle maç Alanya Milli Egemenlik stadyumunda oynandı. Karşılaşmaya Gazipaşa Belediyespor hızlı başladı. Paşa, daha maçın 2’nci dakikasında kazandığı korner atışında Rafet’in kafa vuruşu ile golü buldu. Geride kalan üç haftada kalesini gole kapatan Kestelspor, ligdeki golünü kalesinde gördü. Maça adeta 1-0 skor üstülüğü ile başlayan Gazipaşa’ya bu gol maçta daha özgüvenli ve daha istekli görüntü verdi. Grubun tartışmasız favori ekibi Kestelspor, beraberlik golünü 12. dakikada Ahmet’in kafa golü ile buldu. Zaman zaman göze hoş gelen futbolun sergilendiği mücadelede Kestelspor’un ikinci golünü 33’te Uğur kaydetti. Uğur, golden bir dakika önce kaleciyle karşı karşıya kaldı ve yüzde yüzlük gol pozisyonundan yararlanamazken, bir dakika sonra gelişen pozisyonda önce rakibi geçti ve cezaalanına girdi. Ardından da dar açıdan topu filelere gönderdi. Karşılaşmada ilk 45 dakika 2-1 Kestelspor’un üstünlüğü ile geçildi. 

Takımlar maçın ikinci yarısına ilk devredeki 11’leri ile başladı. Maçın ikinci yarısında Kestelspor, net gol pozisyonları yakaladı. Gazipaşa kontrataklarla gol ararken, üçüncü golü bulup rahatlamak isteyen Kestel, maçın dakikasına kadar aradığı golü bulamadı. Kestelspor, 90’ncı dakikada Uğur ile farkı ikiye çıkardı. Skoru 3-1’e getiren Kestelspor, mücadeleyi de bu skorla tamamladı. Bu sonuçla Gazipaşa Beleiyepor, ligdeki ilk yenilgisi alırken, Kestelspor’da lidege ilk kez kalesinde gol gördü. 

Alanya Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Erken, maç sonrası bir açıklama yaptı. Erken, “ligde dörtte dört yaptık. Grup maçlarını bu şekilde devam etmek istiyoruz ama önemli olan playoff maçları. Playoff’ta 6 takım var toplam 10 maç yapacağız. Birinci takım direk çıkıyor. İkinci takım BAL Ligi’nden düşen takımla tek maç yapacak. Biz bu sene BAL Ligi’ne çıkmak çok ciddi mücadele ediyoruz. Çok iyi bir takım kurduk. Süper Amatör’ün en iyi oyuncularını ve profesyonel liglerden dönen oyunculardan bir takım oluşturduk. Amacımız, Bal ligi’ne çıkıp ordan dan bir süre sonra 3. Lige çıkmak. Alanyaspor’a pilot bir takım oluşturmayı istiyoruz. Maça gelen bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gazipaşa Belediyespor Teknik direktörü Müjdat Kızıltan, maçı gazetcilere değerlendirdi. Kızıltan: “Maça iyi başladık. Fakat girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Değerlendirseydik, maçı kazanma şansımız daha yüksek olacaktı. Son vuruşlarda yetersiz kaldık. Atamaya atarlar misali kalemizde goller gördük. Önümüzdeki maçlara bakmak zorundayız. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Kestel maçı geride kaldı artık.” 

Gazipaşa maçının derbi havasında oynandığını söyleyen Alanya Belediyesi Kestelspor Teknik Direktörü Mehmet Akdülger, bunun Kestelspor için iyi olduğunu söyledi. Akdülger, “playoff grubunda bizi güçlü takımlar bekliyor. Grup maçlarında bu tür iddialı maçlar oynadığımız sürece playoff maçlarına daha iyi hazırlanmış oluruz. Maçı derbi havasında oynanması defansta bazı eksikliklerimiz olduğunu ortaya çıkardı. Ama kazanmasını bildik. Yetenekli oyunculara sahibiz. Bir maç birisi başka maçta bir başka birisi çıkar ve sonucu alırız. Ancak burada bir oyun oturtmaya çalışıyoruz. Onu da başarırsak önümüzdeki günler Kestelspor için camiamız için iyi olacak” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2015, 12:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83