Alanyalı turizmcileri tedirgin eden o habere yalanlama geldi

Alanyalı turizmcileri tedirgin eden o habere yalanlama geldi
ALTİD Başkanı Burhan Sili, DETUR ve FBB'nin operasyonlarını Eylül sonuna kadar durdurmasına yönelik çıkan haberlere dair açıklamada bulundu. Sili, operasyonları durdurmanın söz konusu olmadığını, ülkelerin aldığı kararlara göre operasyon düzenlediklerini söyledi

Geçtiğimiz gün DETUR ve FBB turizm şirketlerinin İskandinav pazarına yönelik Eylül sonuna kadar faaliyetlerini durdurduğu yönünde haberler çıkmıştı. Konu ile alakalı Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, açıklamalarda bulundu. Alanyalı turizmcileri endişeye sürükleyen bu haberin asılsız olduğunu vurgulayan Sili, şirketlerin operasyon düzenlediği ülkelerin kararları doğrultusunda planlamalarını yaptığını ifade etti.

'DURDURMA SÖZ KONUSU DEĞİL'

Sili, "Şuanda bir operasyon durdurma kararı söz konusu değil. Önümüzdeki dönem anlaşmalarını gerçekleştiriyor DETUR. 2021 ve sonrası için. Ödemiş olduğu paralarla alakalı da protokollerini hazırlayıp bunları bir dahaki seneye devrediyor. Yani DETUR ve FBB için yazılan haber asılsızdır. İskandinav pazarında şöyle bir durum var. Mesela Norveç 20 Ağustos’a kadar ülke olarak giriş-çıkışları durdurdu. Bu durum İsveç’te de 15 Temmuz’a kadar geçerli keza Finlandiya da tur operatörleri de Temmuz sonunda başlayacaklarını ifade ediyorlar.

'EYLÜL'E KADAR HAREKET OLMAYACAK'

Böyle bakıldığı zamanda Finlandiya, İsveç, Norveç ve Danimarka bu ülkeler zaten Ağustos-Eylül döneminden önce hareketlenme durumunda değiller. DETUR’un özellikle operasyon durdurma gibi bir kararı söz konusu değil. Faaliyet göstermekte oldukları ülkelerin almış olduğu kararlar doğrultusunda uyumlu olarak operasyonları devam ettirecekler, en azından şu anki planlamaları bu minvalde ve önümüzdeki sene ve dönemlerle alakalı anlaşmaları gerçekleştiriyorlar" dedi.

'ÖDEMELERİ GERİ İSTEMEYİP, DEVREDİYORLAR'

Öte yandan şirketlerin ödemeleri de geri istediği iddialarına karşılık Sili, "İskandinav pazarında iki senelik, üç senelik anlaşmalar da yapılabiliyor. Bu bağlamda da tesislere vermiş oldukları ön avans ve diğer ödemeleri protokolle bir dahaki seneye devretme yoluna da gidiyorlar" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2020, 06:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83