Rusların Türkiye’de yaptığı harcama tutarı yüzde 135 arttı

Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçilere KDV iade hizmeti veren Global Blue Türkiye’nin Genel Müdürü Selim Şeyhun, Türkiye’de en çok alışveriş yapan turistlerin Suudi Arabistanlılar olduğunu, Rusların Türkiye’de yaptığı harcama tutarının 4 ayda geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 135 arttığını belirtti. Şeyhun, ''İşlem adetleri de yüzde 152 artmış. Rus turistlerin geldiği bu verilerden direkt anlaşılıyor.” dedi.

Rusların Türkiye’de yaptığı harcama tutarı yüzde 135 arttı
Gazetem.ru'da yer alan habere göre, Şeyhun, yabancı ziyaretçilerin bu yılın ilk 4 ayında Türkiye’de yaklaşık 400 milyon liralık alışveriş yaptığını, bunun 212,3 milyon liralık kısmı için de iade başvurusu yapıldığı dile getirdi. Şeyhun, iade başvurusu yapılan meblağın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 arttığını de sözlerine ekledi.

'RUS TURİSTLERİN GERİ DÖNDÜĞÜ ANLAŞILIYOR'

Rusların yaptığı harcama tutarının bu dönemde yüzde 135 arttığı bilgisini veren Şeyhun, “İşlem adetleri de yüzde 152 artmış. Rus turistlerin geldiği bu verilerden direkt anlaşılıyor.” dedi.

Şeyhun, bu artışlarda, Rusya ile düzelen ilişkilerin etkisinin görülebileceğine işaret ederek, “Ruslar geçen senenin ilk 4 ayında yaklaşık 2,5 milyon liralık alışveriş yaparken, bu sene bu rakam 6,5 milyon liraya çıkmış.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2017, 10:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83