28 yıldır yüzündeki 40 saçmayla yaşıyor

44 yaşındaki Mustafa Solum, çocukken arkadaşının elindeki av tüfeğinin kazayla patlaması sonucu yüzüne saplanan ve 28 yıldır çıkartılamayan 40 saçma ile yaşıyor. 34 yaşında ikinci kere kaza geçiren Solum, çalıştığı inşaatın 6. katından düştü. Geçirdiği kazalar sebebiyle birkaç kez ameliyat olan ve konuşma güçlüğü çeken Solum'un en büyük şikayeti ise hafıza kaybı ve ayakta uzun kalamamak.

28 yıldır yüzündeki 40 saçmayla yaşıyor

Antalya’nın Aksu ilçesi Solak Mahallesi’nde yaşayan 44 yaşındaki Mustafa Solum'un, 16 yaşında başka birinin temizlediği tüfeğin ateş almasıyla yüzüne 40 adet saçma geldi. Maddi durumlarının yetersiz olmasından kaynaklı olarak ameliyat olamayan Solum, 34 yaşında ise özel bir hastanenin inşaat yapımında çalıştığı esnada 6. kattan düştü. Düşmenin ardından hastaneye kaldırılan Mustafa Solum, ameliyata alınırken, düşmenin etkisiyle ara ara hafıza kaybı yaşamaya başladı. Hayatına son 10 yıldır geçici hafıza kayıplarıyla devam eden Mustafa Solum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışmak ve elinde bulunan iki raporunun birleştirilmesini istiyor.

banner111
“16 yaşında 40 saçma”

16 yaşındayken yüzüne tüfekten çıkan 40 adet saçmanın isabet ettiğini dile getiren 44 yaşındaki Mustafa Solum, “16 yaşındayken köyde inek güdüyordum. Bisikletimi kullanırken, arkadaşımda tüfeğiyle oynuyordu. Arkadaşım tüfeği temizlerken kazayla bana doğru sıktı. Bu durum tam eve geleceğimiz zaman oldu” dedi.

“Yaşadıklarımı ben ve Allah biliyor”

Maddi durumlarının kötü olduğunu ifade eden Solum, saçmaların yüzünde kaldığını belirtirken, “Saçmalar ilk zamanlar ağrı sızı vermedi. Maddi durumumuz olmadığı için ameliyat olamadım ve yüzüm düzelmedi. O zamanlar çektiklerimi bir ben bir Allah’ım biliyor” diye konuştu.

“6. kattan düştü”

34 yaşında ise Antalya’da özel bir hastanenin inşaat yapımında çalıştığı esnada 6. kattan düştüğünü dile getiren Solum, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Demir doğrama üzerine hastane inşaatında çalışırken asansör boşluğuna parçaları yığıyorduk. Tehlikeliydi, düşenin paramparça olacağı bir yerdi. Hayatta aklıma gelmezdi oraya düşeceğim. Düştüm ve oradan sağ çıktım.”

“Ameliyat olduğumu bile hatırlamıyorum”

Hastane inşaatının 6. katından düşmesinden sonra hafıza kaybı yaşadığını söyleyen 44 yaşındaki Solum, ameliyat olduğunu bile hatırlamadığını belirtti. Mustafa Solum, “Halen o anlara dair hatırlayamadığım şeyler var, çünkü hafıza kaybı yaşadım. 14 ay kendimi bilemedim. Ameliyat olduğumu bile hatırlamıyorum. 3 ay sonra ameliyat olmuşum ama ameliyat olduğumu da hatırlamıyorum” diye konuştu.

“Kazalardan sonra sakat kalmadım”

Kazalardan sonra sakat kalmadığını ifade eden Solum, “Allah’a şükür sakat kalmadım. Karar verecek olan biz değil yüce Allah’ımız, her şey ona kalmış. 18 ay boyunca yattım. Bir tek gözümü kıpırdatıyordum. Sinekten yardım bekleyecek insan konumuna geldim. Ayağa kalkamıyorsun ne yaparsan yap bir şey yapamıyorsun kıpırdayamıyorsun” dedi.

“Cumhurbaşkanı ve Başbakandan destek istiyorum”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın ellerini öpmek istediğini söyleyen Mustafa Solum, iki raporu olduğunu ve bunların birleştirilmesini istediğini ifade etti. 44 yaşındaki Mustafa Salum, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’dan destek bekliyorum. Sayın Cumhurumuzun ve Başbakanımızın ellerini öpmek istiyorum. Benim iki tane raporum var bu raporların birleşmesini istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızdan da iş kazalarıyla ilgili durumun aylığa bağlanmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2017, 12:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83