Alanya’daki dev emlakçılık vurgunu iddiasında yeni gelişme

Alanya’daki dev emlakçılık vurgunu iddiasında yeni gelişme

Alanya’dan ev almak için Rusya’dan gelen 3 kadın toplam 207 bin Euro para ödeyerek evlerine kavuşamadıkları iddiasıyla Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. İddiaya göre ocak ayında Rusya’dan-Alanya’ya gelen 3 Rus kadın turistlerden Aziza S. , Naile N. ve Elana S. ev almak için Mahmutlar Mahallesi’ndeki emlakçıya giderek ev almak için toplamda 207 bin euro para ödedi. Ödedikleri para karşılığında makbuz alan 3 kadın turist, 4 aydır beklediklerini ve evlerine kavuşamayınca para verdikleri emlakçıya giderek evlerini ne zaman teslim alacaklarını sordular. Mağdur olan kadınlar emlakçıların kendilerinden özür dileyerek, paralarını veremeyeceklerini söylediğini iddia etti. Kadınlar bunun üzerine ellerindeki belgelerle birlikte avukat aracılığıyla Alanya Adliyesi’ne giderek kendilerini dolandırdığını iddia ettikleri 5 kişi hakkında Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İŞTE OLAYIN GEÇMİŞİ

banner111

Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde emlakçı vurgunu patlak verdi. Alanya’da yaşamak için ülkemize gelen yabancı uyruklu şahısları 3 milyon 250 bin lira dolandırdıkları iddiası ile 5 kişinin ismi ortaya atıldı. Dolandırılan Kazak ve Rus asıllı vatandaşlar ile ilgili yeni gelişmeler var.

Rus ve Kazak asıllı yabancı turistlerin ülkemizde yaşamak için ev alma hayalleri, iddiaya göre emlakçılara paralarını kaptırmasıyla suya düştü. Alanya’da yaşamak için ev alma hayali kuran Elena Solomatina, Naile Nigmatullina ve Aziza Safaronov’aya, emlakçı Murat K. isimli şahıs tarafından Mahmutlar Mahallesi 3306 parselde bulunan binanın 6, 9 ve 18 numaralı daireler gösterildi. Daireleri beğenen Elena Solomatina, Naile Nigmatullina ve Aziza Safaronov, bunun üzerine iddiaya göre Serhat A. isimli bir şahsın ofisine götürülerek, aralarında resmi niteliği olmayan sözleşmeler yapılarak tapu müdürlüklerinden devir için gün aldıkları söylendi.

Rus ve Kazak asıllı üç kadının daireleri almaya karar vermesiyle, yapılan sözleşmeye istinaden 203 bin Euro ve 60 bin TL tahsil edildi. Elena Solomatina, Naile Nigmatullina ve Aziza Safaronov adındaki yabancı uyruklu üç kadın, Serhat A.’nın hesabına parayı yatırdıklarını iddia ederken, ödeme mukabilinde kendilerine tahsilat makbuzu verildiğini ifade ettiler.

Sözleşmeler yapılıp Alanya Tapu Müdürlüğü’nden tapu devri için gün alındığı söylendi ancak emlakçı Serhat A. ve Murat K. ortadan kayboldu. Evleri almalarına aracılık eden Arthur isimli bir kişiye de gerçekleşmeyen bu alım satımdan dolayı 1.500 Euro emlak komisyon ücreti ödemesi yaptıkları da ortaya çıkan ve tüm bu ödemelere rağmen dolandırıldıklarını iddia eden yabancı uyruklu 3 kadın, “Bize tapularımız verilmediği gibi, bize vereceklerini söyledikleri daireleri 3. şahıslara da satmışlar. Paralarımızın geri verilmesini istiyoruz. Jandarmaya giderek şikayetçi olduk” dediler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83