El sanatları fuarı Alanya’da açıldı

El sanatları fuarı Alanya’da açıldı

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları kurumları tarafından düzenlenen; hükümlü ve tutuklulara yönelik eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında işyurtlarında üretilen ürünlerin satış ve pazarlamasının yapılacağı ve 46 Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü'nün katıldığı ‘’ İşyurtları Ürün ve El sanatları Fuarı’’ açılış töreni bugün gerçekleştirildi. Alanya İskele Şelale Meydanında gerçekleştirilen törene Antalya Valisi Hulusi Şahin, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, İşyurtları Daire Başkanı Hüsnü Gezginci, Alanya Belediye Başkan Vekili Murat Levent Koçak, Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Diğer Protokol Üyeleri, Kurum Amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin ve İşyurtları Daire Başkanı Hüsnü Gezginci açılış konuşmaları yaparak fuar hakkında bilgilendirmelerde bulundular. 
Açılış konuşmalarının ardından katılımcılara seslenen Antalya Valisi Hulusi Şahin ise ‘’Cezaevleri bir suçun karşılığı olarak var. Bunun yanında cezaevlerinin ıslah, hayata yeniden kazandırma, ikinci şans verme fonksiyonu esas itibariyle var. Bunun bir tezahürü olarak Adalet Bakanlığı’nın çok fedakar şekilde yürüttüğü faaliyetlerle, cezaevlerinde bulunan hükümlüler, tutuklular sayısı belli olmayacak kadar çok imkanlarla yeni bir şansı edinmesi için hayata hazırlanıyor. Çok geniş yelpazede üretimler yapılıyor. Böylece hem tutuklulara hem hükümlülere ilerdeki hayatlarında çok daha erdemli yaşam sürmeleri ve helalinden kazanç elde edebilmeleri için her türlü imkan sunuluyor. Mesele cezaevin düşmek değil, mesele bundan ders alıp alamamak. Bu fırsatları umuyorum oradaki kardeşlerimiz iyi değerlendirecektir. Ben Adalet Bakanlığı’mıza tekrar Alanya’yı tercih ettiği için başkanımıza teşekkür ediyorum. Alanya güzel bir coğrafya. Çok güzel bir şehir. Bu şehirde bu tür etkinliklerle şehri kültürel olarak da diğer hususlarda da imar etmek bizim görevimiz. Bu fuar da bunun bir unsuru oldu. Eminim cezaevindeki kardeşlerimizin yapmış oldukları el emeği, göz nuru eserlerle Alanyalılar ilgilenecektir ve güzel bir hafta sonu da böylece geçirecektir’’ dedi. 

banner111

Konuşmalardan sonra Vali Şahin, Kaymakam Ürkmezer ve Protokol tarafından kurdele kesilerek İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarının açılışı gerçekleştirildi. Program Vali Şahin ve Protokol Üyelerinin ürün stantları gezmeleriyle sona erdi. Ürün ve El Sanatları Fuarı 5 Haziran’a kadar 14.00-22.00 saatleri arasında açık olacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83