KAÇAK AVCILARIN VAHŞETİ

Antalya'nın Finike ilçesinde yaban keçilerinin yaşadığı koruma alanı olan Sarıkaya Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içerisinde, aralarında hamile yaban keçisinin de olduğu 3 yaban keçisi vahşice öldürüldü.

KAÇAK AVCILARIN VAHŞETİ

 Edinilen bilgiye göre, çok sayıda yaban keçisinin yaşam alanı olan Sarıkaya Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içerisinde sabah saatlerinde 9 el silah sesi duyan Doğa Koruma ve Milli Parklar ekibi, hemen harekete geçerek silah seslerinin geldiği noktaya ulaştı. Ekipler bölgeye geldiklerinde, kaçak avcılar tarafından üç yaban keçisinin öldürüldüğünü belirledi. 

banner111
BİRİ HAMİLE ÜÇ YABAN KEÇİSİNİ VAHŞİCE ÖLDÜRDÜLER

Alanda vahşice öldürülen biri hamile iki yaban keçisi bulan ekipler, yapılan araştırmada ayrıca 4 yaşında olduğu tespit edilen bir erkek yaban keçisinin öldürüldüğünü tespit etti. Hamile olan yaban keçisinin karnını olay yerinde açan uzmanlar, ölü yavruyu çıkardı. Öldürülen yaban keçilerinden birinin de 1,5 yaşında olduğu tespit edildi.

KAÇARKEN UNUTTUKLARI EŞYALAR YAKAYI ELE VERDİRDİ

Doğa Koruma ve Milli Park Şefliği ekipleri, olay yerindeki incelemeler esnasında öldürülen yaban keçilerinin yanında, sırt çantaları, mont, çakı ve çuval gibi eşyaların yanı sıra çok sayıda poşet ele geçirerek bilgiyi Kumluca Jandarma Komutanlığı ekipleriyle paylaştı. Jandarma ekiplerinin geniş tarama operasyonunun ardından 5 kişiden oluşan kaçak avcılar yakalandı. Jandarmadaki ifadelerinde suçlarını itiraf eden kaçak avcılar, öldürülen yaban keçilerinin dışında bir keçiyi de yaraladıklarını, yaralı hayvanı ararken koruma ekiplerini görünce olay yerinden kaçtıklarını söyledi.
Haklarında yasal işlem yapılan kaçak avcılara, toplam 71 bin 735 lira idari para cezası uygulanırken, avcılıkta kullanılması yasak olan 4 av tüfeğine de el konulduğu öğrenildi.


Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2016, 13:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83