Üzücü ölümle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı

Antalya'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu Fetih Koşusu'nun bitiş çizgisine 600 metre kala fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 35 yaşındaki Zeynel Murat Batur’un hiçbir sağlık sorununun olmadığı, hayat dolu bir insan olduğu öğrenildi.

Üzücü ölümle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı

İstanbul’da bir hologram firması sahibi 35 yaşındaki bekar Zeynel Murat Batur, 10 kişilik arkadaş grubuyla dün sabah saatlerinde Antalya’ya geldi. Şehir merkezindeki 5 yıldızlı bir otele yerleşen Murat Batur, bu sabah Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu Fetih Koşusu'nun yarı maratonuna katılmak için arkadaşlarıyla birlikte start noktasına geldi. Maraton yarışının bitiş çizgisine 600 metre kala fenalaşıp yere düşen Murat Batur’a ilk müdahaleyi yarıştaki sporcular yaptı. Zeynel Murat Batur, 112 ambulansıyla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Genç sporcu burada yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Batur’un ilk bulgularında kalp krizi geçirdiği tahmin edilirken, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cansız bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Batur’un, aynı koşuya 3 kez daha katıldığı öğrenildi.

banner111
“Hiçbir sağlık sorunu yoktu”

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde maraton ve spor organizasyonlarına da katılan Batur’un hiçbir sağlık sorununun olmadığı gibi, alkol ve sigara da kullanmadığı belirtildi. Zeynel Murat Batur’un yakın arkadaşlarından Kamil İnal, “İstanbul’dan arkadaş grubu olarak maratona katılmaya geldik. Murat da arkadaşlarımızdan biriydi. Bugün sabah koşu otelden çıktık, start alanına doğru gittik. Orada start alındı. Dizimin sakatlığından dolayı ben koşamadım ama arkadaşlarımı bitişte beklemeye başladım. Bitişe 600-700 metre kala Murat düşmüş. Organizasyonun sağlık ekibinin ambulansları da bitişteydi. Ambulans o kalabalıktan hemen çıkıp gidemedi, baya bir uğraşıldı. Ambulans çıkıncaya kadar 112 sağlık ekibi Murat’ı alıp Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü” dedi.

“45 dakikaya yakın müdahalede bulunulmuş”

Arkadaşlarının durumu hakkında kimseden sağlıklı bilgi alamadıklarından yakınan İnal, “112 ekiplerini arayarak arkadaşıma ulaşabildim. Hastaneye gittiğinde zaten kalbi durmuş. Müdahaleye cevap vermiyordu. Ambulanstaki süreyle birlikte 45 dakikaya yakın müdahalede bulunulmuş. Ama hayata geri dönmedi. Koskoca organizasyonun içinde insanların sağlığından sorumlu olan sağlık ekiplerinin, rahatsızlanan bir kişiye müdahale edemeyecek bir pozisyonda olması anlamadık. İnsanların içinde neden yer alıyorlar. Ulaşımın daha kolay olduğu bir yerde olmaları gerekirdi” diye konuştu.

“Sağlık sorunu yoktu”

Organizasyonun yetersiz kalmasına sitem eden İnal, “Murat, hayatı seven cıvıl cıvıl, kimseyle kötü olmayan, kimse hakkında kötü konuşmayan herkes tarafından sevilen biriydi. Sürekli sporun içinde olan biriydi. Sigarası, alkolü, hiçbir kötü alışkanlığı olmayan sürekli sporla uğraşan biriydi. Bizim neşe kaynağımızdı. 35 yaşında dağ gibi bir insan gitti" dedi.

Öte yandan, Zeynel Murat Batur'un ailesinin İstanbul'dan Antalya'ya doğru yola çıktığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2017, 09:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83