Yüz bin TL alevlere teslim oldu

Rüzgardan dolayı kopan elektrik tellerinden çıktığı iddia edilen yangında 4 çiftçinin 7 plastik serası zarar gördü. Çiftçiler, zararlarının 100 bin TL civarında olduğunu söyledi.

Yüz bin TL alevlere teslim oldu
Edinilen bilgiye göre, Antalya’nın Aksu ilçesi Yurtpınar Yeni Mahallesi’nde, sabah saatlerinde rüzgardan dolayı kopan elektrik tellerinden kaynaklandığı iddia edilen yangın çıktı. Havanın rüzgarlı olması nedeniyle alevler kısa sürede büyürken, çevrede bulunan 7 seraya sıçradı. Yangını gören çiftçilerin haber vermesiyle olay yerine itfaiye ekipleri geldi. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından güçlükle söndürülürken, 6 sera kullanılamaz hale geldi. 7 seranın zararının 100 bin TL civarında olduğu öğrenildi.

“3 kere daha aynı yerden yangın çıktı”

Yangını gören mahalle sakini Mustafa Güvender, “Sabah 06.00 gibi evde yatıyordum. Eşim bana kalk dışarıdan bir çatırdı geliyor dedi. Kalktım bir baktım rüzgar olduğu için elektrik telleri birbirine çarpıyordu. Bir süre sonra teller koparak aşağıya düştü. Sonra birden ateş başladı” dedi.

“15 dönümde 100 bin TL zarar var”

Yaklaşık 15 dönümlük alanda zararlarının olduğunu ifade eden Güvender, “15 dönüm sera zarar gördü toplam 6 adet serada. Tahmini olarak 100 bin TL’lik maddi kayıp var” diye konuştu.

“Zararımızın karşılanmasını istiyoruz”

Serası yanan Gülsüm Gökdere ise, zararının 15 bin TL olduğunu söyledi. Gökdere, “Yangın çıktığı haberi bize gelince hemen buraya geldik. İtfaiyeler söndürmüş. Biz daha bir ay önce yapmıştık serayı ve zararımız çok fazla. Şimdi yangında zarar gördüğü için tekrar değiştirmemiz lazım. 15 bin TL’lik bir zararımız söz konusu” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2017, 11:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83