1200 ASANSÖR MÜHÜRLENDİ

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, vatandaşları, kırmızı etiket yapıştırılmış asansörlerin kullanılmaması konusunda uyardı.

1200 ASANSÖR MÜHÜRLENDİ

 MMO Antalya Şubesi, Muratpaşa Belediyesi ile yaptığı protokol gereği, ilçedeki asansör denetimlerini sürdürüyor. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu da, asansör denetimlerine katılarak vatandaşları bilgilendirdi. Başkan Uysal ve MMO Şube Başkanı Hamamcıoğlu, kırmızı etiketli asansörü kullanmamaları konusunda uyardıkları vatandaşlara, asansörlerini kontrol ettirmeleri çağrısında da bulundu.

banner111
BİN 200 ASANSÖRE KIRMIZI ETİKET

Bir çok vatandaşın asansör kazalarından yaralanabildiğine işaret eden Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, “Asansörde beklemeler, kalmalar çocuklarda da travmatik etkiler bırakabiliyor. Daha da vahimi can güvenliğini tehdit eden durumlar ortaya çıkabiliyor. Komşularımızın can ve mal güvenliği için Makine Mühendisleri Odamızla çalışmaktan memnunuz. Sadece son bir yılda bin 200 asansör kırmızı etiket yapıştırılarak mühürlendi. İyileştirmeleri yaptırıldı. Komşularımız, kırmızı etiketli asansörü kullanmasın” dedi.

SORUMLULUK SİTE VE APARTMAN YÖNETİCİLERİNDE

Asansör kontrolü için MMO ile protokol imzalayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a teşekkür eden MMO Şube Başkanı Hamamcıoğlu da, “Geçen yıl 8 bin 500 asansörün 6 bin 500’ünün kontrolünü gerçekleştirdik. Kırmızı etiketli asansörün asla kullanılmaması gerekiyor. Kırmızı etiketli asansörleri 30 gün süresince kapatıyoruz. Belirlenen sorunlar giderildikten sonra tekrar kontrol ediyoruz. Kırmızı etiketli asansörün kullanılmasından doğacak olumsuzlukların sorumluluğu site veya apartman yönetimindedir” diye konuştu.

MEVLANA CADDESİ

Bu yılın Ocak-Nisan ayları aralığında 2 bin 519 asansörün kontrol edildiğini, bin 504’üne kırmızı etiket konduğuna işaret eden MMO Şube Başkanı Hamamcıoğlu, “2012 yılından bugüne kadar toplam kontrol sayısı 18 bin 500. Kontrolünü yaptığımız asansörlerde herhangi bir kaza veya olumsuzluk meydana gelmedi. Ekipler, şu an Mevlana Caddesi’nde kontrol çalışmalarını sürdürüyor. Kontrol bedeli olarak, devletin belirlediği 150 TL alınıyor.”

RENKLERİN ANLAMI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Asansör Yıllık Kontrol Faaliyetlerinde Görev Alacak Tipi Muayene Kuruluşlarınca Uyulacak Usul ve Esaslara Dair Tebliğine göre, asansörlere; kullanıma ‘uygun’ anlamında yeşil, ‘hafif kusurlu’ anlamında mavi, ‘kusurlu’ anlamında sarı, ‘güvensiz ve kullanılması tehlikeli’ anlamında kırmızı renkte etiket yapıştırılıyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 14:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83