65 YANGINI SÖNDÜRÜP GİTTİ

1 Haziran tarihinde komşu il ve ilçelerde meydana gelebilecek orman yangınlarına anında müdahale edebilmek amacıyla Manavgat Türkbeleni mevkinde konuşlandırılan yangın söndürme helikopteri görevini tamamlayarak Manavgat’tan ayrıldı. Helikopterin 65 yangına müdahale ettiği kaydedildi.

65 YANGINI SÖNDÜRÜP GİTTİ
1 Türk, 5 Kazakistanlı personeli bulunan Mİ 8 MTV olarak adlandırılan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Bordo Mimarlık ERAH Havacılık ve EAB İş Ortaklığı şirketinden kiralanan Rus yapımı yangın söndürme helikopterinin toplam 65 yangına müdahale ettiği bildirildi.

Manavgat’ta yangın sezonu olarak adlandırılan sürecin başarıyla atlatıldığını belirten Bordo Mimarlık ERAH Havacılık ve EAB İş Ortaklığı şirketi temsilcisi kaptan pilot Yalçın Kaya, "Ekibimiz 1 kaptan pilot, 1 yardımcı pilot, 1 uçuş mühendisi ve 2 teknik mühendis olmak üzere, 5 kişilik Kazakistanlı ekipten oluşuyordu. Ekibimiz Manavgat’ta meydana gelen yangınlar içerisinde büyük olarak kabul edilebilecek Karakaya Mahallesi'ndeki yangın başta olmak üzere Manavgat’ta 35, Mersin, Konya illeri ve ilçeleriyle komşu ilçelerde meydana gelen yangınlarla birlikte toplam 65 yangına müdahale etti" diye konuştu.
2015 yılında Manavgat Karakaya Mahallesi'ndeki yangın dışında kayda değer yangın çıkmamasının sevindirici olduğunu belirten Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, yangın helikopterinin Manavgat’tan ayrılacak olması nedeniyle kaptan pilot Yalçın Kaya ve ekibini ziyaret ederek hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2015, 12:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83