Antalya'dan Atatürk'e coşkulu karşılama

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 6 Mart 1930 yılında Antalya’ya gelen Mustafa Kemal Atatürk için tören düzenlendi.

Antalya'dan Atatürk'e coşkulu karşılama

Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Garnizon Komutanı Albay Tahir Savran, Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, STK temsilcileri, çok sayıda öğrenci ve ailesi katıldı.

banner111
Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 87. Yılının kutlandığı tören programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra törenin açılış konuşmasını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel gerçekleştirdi.

Atatürk’ün Antalya’ya övgülerinin tarihi miras olarak kaldığını söyleyen Başkan Menderes Türel, her 6 Mart’ta Atatürk’ün dönemin zor şartlarında seyahatlerini nasıl gerçekleştirdiğini düşündüğünü belirtti. Türel, “Atatürk askerken Türk toprakları dışındaki birçok yeri gezdi. Cumhurbaşkanı olduğunda da neredeyse bütün illeri ziyaret etti" dedi. Türk tarihinin her gün okunmaya değer olduğunu belirten Belediye Başkanı Menderes Türel, “Bu cennet vatanı bize miras bırakan atalarımızı minnetle anarken asıl görevimiz daha çok çalışmak. Bayrağımızı daha yükseklere taşımak gerekiyor. Ülkemizi 2023 muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için gece gündüz çalışıyoruz. Antalya olarak dünyanın en iddialı şehirleri arasında olacağız. Atatürk’e asıl saygı budur. Atatürk üzerinden ayrımcılık yapılan dönemler oldu. Şükürler olsun bunlar geride kaldı. Onun aziz hatıraları bizi birleştiriyor.”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in konuşmasının ardından şiir, resim, kompozisyon dallarında başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi. Antalya Anadolu Atatürk Lisesi öğrencileri 6 Mart’a özel bir gösteri sundu. Gösterinin ardından öğrenciler hep bir ağızdan şarkılar söyledi. Tören sahnede toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2017, 12:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83