Antalya’nın yeni bir sanayi sitesi oldu

Belediye ve sanayi esnafı işbirliği Varsak bölgesine kazandırılan ve maliyeti 32 milyon 711 bin TL olan küçük sanayi sitesinin yapımı tamamlandı.

Antalya’nın yeni bir sanayi sitesi oldu

Varsak Altıayak Mahallesi’nde 95 dönümlük arazi üzerine inşa edilen Varsak Küçük Sanayi Sitesi’nin 1. kısmında yapımı tamamlanan 40 işyeri geçtiğimiz yıl hizmete girmişti. Varsak Sanayi Çalışanları Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi tarafından yaptırılan sitenin 2. etabındaki 53 işyerinin de inşası bitti.

banner111
Tütüncü yeni sanayiyi ziyaret etti

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yapımına önemli bir destek verdiği ve 93 işyerinin bulunduğu Varsak Küçük Sanayi Sitesi’ni ziyaret etti. Tütüncü, Varsak Sanayi Çalışanları Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Halil Oya’dan sitenin son durumuyla ilgili bilgi aldı. Tütüncü, Varsak’a yapılan önemli bir yatırımın ve esnafa iyi gelecek küçük bir sanayi sitesinin yapımının bitmiş olmasını görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Yol, asfalt, kaldırım, peyzaj belediyeden

Kooperatifin, sitenin binalarını güzel bir şekilde yaptığını belirten Başkan Tütüncü, “Belediye olarak biz de Varsak Küçük Sanayi Sitesi’nin alt yapı, asfalt ve çeşitli yatırımlarına katkı verdik. Sanayi sitesinin bağlantı yollarının açılması, site içerisindeki yolların asfaltlanması, kaldırımlarının yapılması, çevre düzenlenmesi gibi çalışmalar da belediyemiz tarafından yapıldı” diye konuştu.

“Vaadimizi yerine getirdik”

Tütüncü, “Kepez’de artık merdiven altı iş yapan esnaflarımız burada daha modern ve adeta organize sanayideki binaların kotlarına yakın binalarda esnaflık faaliyetlerini sürdürecekler. İlçemizde üretim yapan küçük atölyelerde üretimlerini bu sitemizde yapabilecekler.”
Meslek gruplarına yönelik işyeri yapmayı ve yapılanlara destek olmayı vaat ettiğini anımsatan Tütüncü, “Bu vaadimiz kapsamında Varsak’ta 93 yeni iş yerini hizmete girdiğini görüyoruz” dedi.

“Halkın desteklediği projeler hızlı bir şekilde yapılıyor”

Sanayi sitesini bölgeye kazandırmalarından dolayı Kooperatif Başkanı Halil Oya’ya, üyelerine ve sanayi esnafına teşekkür eden Tütüncü, “ El birliği ile güzel bir sanayi sitesini çalışma hayatına kazandırdık. Bir yanıyla esnaflarımız, diğer yanıyla kooperatif ve belediyemiz el birliği içerisinde güzel eseri ortaya koydu. Halkın desteklediği, katkısının olduğu projeler çok daha hızlı bir şekilde tamamlanıyor ve bölgeye hayat veriyor” dedi.

Maliyeti 32 milyon 711 bin TL

Varsak Sanayi Çalışanları Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Halil Oya da sitenin yapımına verdiği desteklerden dolayı Tütüncü’ye teşekkür etti. Yapım maliyeti 32 milyon 711 bin TL olan Varsak Küçük Sanayi Sitesi’nin 42 bin 480 metrekare kapalı, 17 bin metrekare de yarı açık alanı bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2017, 12:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83