BELEDİYEYE İKİNCİ HACİZ

Muratpaşa Belediyesi’ne öğle mesai bitiminde gelen icra memurları ikinci kez haciz işlemi yaptı. Muratpaşa Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Antalya Belediyesi dönemi ve sonrasında yapılan imar planları uygulamalarından kaynaklanan sorunlarla karşı karşıya kaldıkları belirtildi.

BELEDİYEYE İKİNCİ HACİZ

Kişi mülkiyetindeki yerlerin park, spor alanı ve benzeri alanlarda kalmasından doğan kamulaştırmasız el atma davaları nedeniyle, belediyenin sonuçlanmış yüklü tazminat davaları ile karşı karşıya olduğu ifade edilen açıklamada her belediyede aynı durum olmakla birlikte, gayrimenkul değerleri nedeniyle en ağır tazminat yükünün Muratpaşa Belediyesi’nde olduğu kaydedildi. Bu borçların tamamınin 2014 öncesi dönemlerden intikal ettiği hatırlatılan haciz açıklamasında potansiyel olarak borçların toplamının belediye bütçesini aşan boyutta olduğunun altı çizildi. Sonuçlanmış davalardan ana para olarak 50 milyon TL, halen görülmekte olan sonuçlanması muhtemel davaların yaklaşık 80 milyon TL, arazisi park, spor alanı vb. ortak kullanım alanlarında kalan herkesin dava açması halinde ise tahmini toplam miktar 900 milyon TL olduğu bilgisi paylaşılan açıklamada belediyenin gerçekleşen 1 yıllık bütçesinin ise yaklaşık 190 milyon TL olduğu vurgulandı.

banner111
SORUNUN ÇÖZÜMÜ TBMM

Bu sorunun ancak TBMM tarafından yapılacak olan düzenlemeyle sonuçlanacağı kaydedilen açıklamada şöyle denildi: “TBMM’nin arazisi park, spor, vb. ortak kullanım alanlarında kalanlara, hazine arazilerinin verilmesini öngören bir düzenleme yapmasıyla çözümlenebilir. Sonuçlanmış davalardan biri ile ilgili olarak geçtiğimiz hafta içerisinde 8. İcra Müdürlüğü’nce 2015/12957 nolu icra dosyası için Antalya Barosu üyesi bir avukatın talebiyle belediyemize fiili haciz için gelinmiş, tüm basına da haber verilmişti. Bugün tarihi itibariyle de yine aynı avukat tarafından, yine basına haber verilerek fiili haciz girişiminde bulunulmuştur. Amaç; belediyemizi yıpratmak, küçük düşürmek ve taciz etmek, bu yolla da para tahsilatı sağlamaktır. Belediyemiz, tüm iyi niyetiyle, tapu kanununun geçici 6. Maddesine göre, bu borçların ödenebilmesi için yıllık bütçesinin yüzde 2’lik payını ayırmakta ve yasal yükümlülüğü gereği, icra dosyalarına gayrimenkul de beyan etmektedir. Daha yüksek pay ayrılması, kamu hizmetlerini aksatabilir. Köklü çözüm TBMM’de dir. Bu sorun sadece Muratpaşa Belediyesi’nin sorunu değil, birçok belediyenin sorunudur. Art niyetli, hukuku zorlayan ve aşan tacizkar davranışlarla, Muratpaşalı’nın 1 lirasını hiç kimseye ödememekte kararlıyız. Ayrıca; bu davranışlara başvuracak olanlara karşı da hukuki mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız. Bu tür müdahaleler, bizi hizmetlerimizden asla geri koyamayacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2016, 09:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83