DARBEYE KARŞI DEMOKRASİ NÖBETİ SÜRÜYOR

Darbelere karşı tek yürek olan Antalyalıların demokrasi nöbeti, beşinci gününde Cumhuriyet Meydanı’nda devam ediyor. “Darbeye Hayır” diyen Antalyalılar protestolarını sürdürürken her akşam farklı bir konuğun katılımı ile ülke için dualar ediliyor.

DARBEYE KARŞI DEMOKRASİ NÖBETİ SÜRÜYOR

 Antalya’da binlerce farklı siyasi görüşten vatandaş Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleri ile Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Meydandan sabaha kadar ayrılmayan Antalyalılar, meydanı kırmızı beyaza büründürürken, sabaha kadar darbe karşıtı sloganlar atarak tek yürek olma mesajı veriyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ise demokrasi nöbeti tutanları yalnız bırakmayarak sabaha kadar çay, çorba ikramlarında bulunuyor kumanya dağıtıyor. Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ATSO Başkanı Davut Çetin, ATB Başkanı Ali Çandır, DTO Başkanı İnanç Kendiroğlu ve birçok sivil toplum örgütü temsilcisi de meydanda vatandaşlarla birlikte nöbet tutuyor.

banner111
 MİLLETİMİZ TOPA TÜFEĞE İMANLI GÖĞSÜYLE KARŞI DURDU

Ailesi ile Cumhuriyet Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine gelen Vali Münir Karaloğlu, 15 Temmuz gecesi Türkiye'de çok kötü şeyler yaşandığını belirtti. Vali Karaloğlu, “İstanbul ve Ankara'da vatandaşın üzerine, milletin vergileriyle alınmış uçak ve helikopterlerle ateş açıldı. 
Ordunun içinde yuvalanmış şeytanın bekçileri bu milletin geleceğini karartmak için bunu yaptı. Ama bu millet topa da tüfeğe de imanlı göğsüyle karşı durdu. Tek bir asker sokağa çıkmadan, tek bir askeri araç Antalya sokaklarında gezmeden, tek bir kurşun sıkılmadan o geceyi geçirdik" dedi. 

MİLLETİMİZ EN GÜZEL CEVABI VERDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ülkenin tuzak kurmak isteyenlere en güzel cevabı verdiğini vurgulayarak, “Bugün burada farklı siyasi görüşte hemşerilerim var. Biz binlerce yıldır dimdik ayakta durduysak işte bu yüce milletin birliği ve beraberliği sayesinde durduk. Bu birlik ve beraberliğimize nifak tohumları ekmeye çalıştılar ama başaramadılar" diye konuştu. Başkan Menderes Türel, meydanı dolduran kalabalığa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine karşılık verdikleri için teşekkür ederek, “Kurulan tuzağa millet cevabını verdi. 3- 5 alçağa haine birlik ve beraberliğinizle en güzel cevabı verdiniz. Antalya’nın sivil unsurlarının hepsinin başkanları burada. Türkiye artık eski Türkiye değil. Yeni Türkiye, milletin direksiyona geçtiği Türkiye’dir. Bu alçakların ortaya koyduğu oyunlar bir çok vatandaşımızın canına mal oldu. Kefenimizi giyip yola çıktığımızı söylediğimizde bu hainler inanmadılar” dedi.

BENİM ASKERİM ASLA VATANDAŞINA KURŞUN SIKMAZ

Şeytani bir şebeke ile karşı karşıya kaldıklarının altını çizen İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ise şöyle konuştu: "Benim askerim asla vatandaşına kurşun sıkmaz. Bu benim askerim değil. Milletimizin askeri değil. 30 yıllık meslek hayatımın 20 yılı özel harekatın içinde geçti. Benim için çok kutsal olan daire başkanlığım bombalandı. Birlikte yıllarca çalıştığım 47 kardeşim şehit oldu. Asla ve asla benim askerim onlara kurşun sıkmaz. Oraya PKK dahi kurşun sıkamadı."

DUALAR EDİLDİ

Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve farklı sivil toplum kuruluşlarının konuşmalarının ardından Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yrd. doç. Dr Yasin Pişgin, Antalyalılar ile birlikte semaya el açarak toplu dua etti.  Hafız Süleyman Aykut ise Kur'an-ı Kerim ziyafeti sundu.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 13:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83