DSİ'NİN FİNİKE YATIRIMLARI

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Finike İlçesine 2003-2016 yılları arasında toplam 21 milyon 625 bin 786 TL yatırım yapıldığı bildirildi.

DSİ'NİN FİNİKE YATIRIMLARI

 DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, tamamlanan taşkın koruma tesisleri ile 7 köy ve 4 bin dekar arazinin taşkından koruduğu belirtildi. Açıklama şöyle devam etti: “Finike Alakır Deresi ıslahı ile 4 bin dekar alan ve 6 yerleşim yeri taşkınlardan korunmuştur. Kapıçay Barajı ile brüt 18 bin 700 dekar tarım arazisinin sulama suyu ihtiyacının karşılanması ve 1,00 megavat gücündeki santral ile yıllık 4,87 yıl enerji üretilerek ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır.”

banner111
Finike Kapıçay Barajı sulaması ile 18 bin 700 dekar tarım alanının cazibeli olarak sulanması sağlanacağı belirtilen açıklamada, “Kapıçay Barajı’ndan alınan su ile Finike ilçesinde 18 bin 700 dekar tarım alanının sulanması sağlanacaktır. Antalya Finike Sulaması Yenileme Projesi ile Salur ve Tekke kaynaklarından alınan su ile modern borulu sistemle sulanması sağlanacaktır. 2016 yılı yatırım programına alınmış olup ihalesi Genel Müdürlüğümüz’ce yapılmıştır” denildi.

Başgöz Çayı Taşkın Kontrolü 1.Kısım kapsamında 1 adet köprünün yapılacağı belirtilen açıklama şöyle devam etti, “1. kısım çalışma 2016 yatırım programına alınmış olup, ihale süreci devam etmektedir. Su ölçümleri devam eden, Dağbağ Göleti ve Sulaması ile bin 800 dekar zirai alan sulanacaktır. Yeşilyurt-Alacadağ Köyleri Delice Deresi Taşkın Koruma çalışması ile 2 mahalle taşkınlardan korunacaktır.”

Öte yandan, Başgöz Çayı Taşkın Koruma, Kınık Doğular Mahallesi Sedde Teşkili, Tekke Pınarları Çayı Temizliği, Karadağ Boğluca Çayı, Yapraklı Çayı, Yayla Palamut Çayı, Kınık-Yeşilköy Taliye Kanalları Temizliği, Hasyurt Tahliye Kanalı Temizliği, Alakır Deresi Islahı, İlçe Merkezi Damlalık Deresi, Tekkepınarları ( Tatlısu) Taşkın kanalı ve D11 Drenaj Kanalı, Eşen ve Karaçay Taşkın Koruma, Hasyurt, Sahilkent, Turunçova taşkın koruma, Yazır Deresi Taşkın Koruma projelerinin tamamlandığı belirtildi.




Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2016, 11:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83