YARALI AT YAVRUSUNA İLK MÜDAHALEYİ YAPTILAR

Antalya’nın Doyran Mahallesi sınırları içinde yer alan mera alanında kimliği henüz belirlenemeyen kişi yada kişilerce kurşunlanarak yaralanan at yavrusu Konyaaltı Belediyesi veteriner hekimleri tarafından muayene edildi.

YARALI AT YAVRUSUNA İLK MÜDAHALEYİ YAPTILAR

 Doyran Mahallesi sınırları içinde mera alanında geçtiğimiz gün henüz kimliği belirlenemeyen inmeyen kişi yada kişiler mera alanında otlayan 9 atı tüfekle vurarak öldürmüştü. Olayda henüz iki aylık at yavrusu bacağından yaralandı. Olay sonrası mera alanında çobanlık yapan Hasan Ali Demirkıran’ın ihbarı üzerine, Konyaaltı İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ve Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi veteriner hekimleri olay yerine intikal etti. Yaralı at yavrusuna ilk müdahaleyi veteriner hekimler yaptı.

banner111
Yaylada çobanlık yapan Hasan Ali Demirkıran ölü atları görünce büyük şok geçirdiklerini söyledi. Atların yıllardır meralarda gezdiğini ve yaylanın en önemli güzelliklerinden olduğunu belirten Demirkıran, "Yeni doğmuş bir ata bile ateş etmişler. Bacağından yaralı tay otlayamıyor. Tayın veteriner hekimlerince bakılması gerektiğini düşündük ve ilk aklımıza gelen Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi oldu. Aradığımızdan kısa bir süre sonra da zaten veteriner hekimler olay yerine intikal etmişlerdi. İlk müdahaleyi de onlar yaptı" diye konuştu.

Ölen atların sahibi İbrahim Güven ise “Atalarımız bu toprakları atlarla kazandı. Bu caniler öncelikle bunun bilincine varmalı. Mera alanında otlayan hayvanların hiçbir günahı, suçu yoktu. Ben para pul istemiyorum, sadece bu suçu işleyen herkimse yargı önünde cezasını çekmesini istiyorum” dedi.

Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mutlu Karacaoğlu ise bacağından yaralı at yavrusunun durumunun ağır olduğunu belirtti. Karacaoğlu, Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde daha detaylı bir tedavi yapabileceklerini söyledi.


Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2016, 12:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83